• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

З 25 травня ДТЕК проводить повторне знеструмлення клієнтів, що самовільно відновили електроживлення

eye

1204

28.05.2020 11:51

RSS

img

ОСР закликає клієнтів дотримуватися законодавства України: починаючи з 25 травня буде проведено контрольні перевірки щодо «самовільного підключення» до електромереж

Оператор системи розподілу ДТЕК Донецькі електромережі вимушений попередити про знеструмлення клієнтів, що несанкціоновано підключаються до мережі, порушуючи п. 11.5.2 Кодексу систем розподілу. Це стосується клієнтів, котрим було припинено електропостачання до 12 березня за заборгованість, сформовану до карантину. 

Знеструмлення не стосуються тих клієнтів, що накопичили заборгованості в період карантину. Оператор системи розподілу ДТЕК Донецькі електромережі підтримує протидію коронавірусній інфекції та продовжує виконувати закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби», що забороняє знеструмлення клієнтів за заборгованість під час карантину та в термін 30 днів після його закінчення. 

Оператор системи розподілу ДТЕК Донецькі електромережі вимушений відзначити, що наразі не всі клієнти дотримуються закону та порушують п. 11.5.2 Кодексу систем розподілу щодо несанкціонованого підключення.  Зокрема є клієнти, що мають системні проблеми з оплатою електроенергії, через що їм  було обмежене електропостачання ДО початку карантину. Значна кількість клієнтів порушила законодавство України і самовільно підключилася до мереж, щоб і далі безоплатно споживати електроенергію. Обов’язок споживача сплачувати за електроенергію визначається ст.58 п.3.1 закону України «Про ринок електричної енергії» 

В зв’язку з 25 травня ДТЕК буде проводити повторне знеструмлення клієнтів, що самовільно відновили електроживлення після припинення подачі електроенергії за борги, сформовані до карантину. 

Відновити електропостачання законним шляхом можна буде після сплати суми боргу, сформованого до карантину та витрат, пов’язаних з повторним підключенням.

Закликаємо бути свідомими та не проводити самовільних несанкціонованих підключень! Це може привести до складання акту про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії, що стане підставою для нарахування штрафу та припинення постачання електроенергії. 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

18

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

Для ліквідації наслідків обстрілів до Покровської громади з Івано-Франківщини надійшов будівельний матеріал

Ще у березні поточного року між Покровською та Івано-Франківською громадами був підписаний меморандум щодо сприяння розвитку економічних, культурних та ділових зв'язків між сторонами.

eye

23

Громада 1

26 квітня 2024 13:30

Для підприємців Покровської громади провели нараду щодо ідентифікації та реєстрації об'єктів підвищеної небезпеки

Представники структурних підрозділів Покровської МВА разом із підприємцями громади взяли участь у спільній нараді щодо реєстрації об’єктів підвищеної небезпеки, ініційованої ГУ ДСНС України в Донецькій області.

eye

50

Громада 1

26 квітня 2024 12:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію