• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

День Європи в Україні. Ретроспектива святкування у Покровську.

eye

2185

16.05.2020 12:31

RSS

img

Святкування Дня Європи було встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 р. Встановленням цього свята Україна затверджувала свій курс на європейську інтеграцію.

Вперше Покровську приєднався до святкування Дня Європи 19 травня 2016 року. Тоді в небо над містом злетів прапор ЄС розміром 850 м2, який тримався на висоті з допомогою повітряних зміїв. 

У 2017 році на День Європи Покровськ приймав у себе міста всієї області, а сам представляв найкрупнішу скандинавську країну - Швецію. У 2018 році День Європи припав на 19 травня. Покровськ представляв Австрію - землю, що подарувала світові найдивовижніші музичні твори та живопис. До святкування у Покровську долучилися 28 делегацій зі всієї Донецької області. Родзинкою свята став найбільший торт “Захер”. Відомий австрійський десерт був завдовжки ровно три метри, і з ним Покровськ знов потрапив до національного реєстру рекордів. На центральній площі розгорнули велетенський прапор Європейського союзу. 

В 2019 році День Європи відбувся не менш пишно, ніж попередні роки. Покровськ представляв Італію. На святкування приїхала італійська делегація з міста Пінето, яка високо оцінила підготовку до Дня Європи. Результатом цієї взаємодії країн став візит талановитої молоді Донеччини на міжнародній фестиваль-конкурс до італійського міста.

За такий короткий термін це свято стало одним з найочікуваніших та наймасштабніших для міста.

В цьому році, на превеликий жаль, у нас не буде яскравих світлин та незабутніх вражень після цього дня. Через пандемію ми вимушені поставити традицію на паузу.

З надією очікуємо на закінчення карантину та згадуємо минулі роки.

#ЄвропейськаДонеччина

img
img

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

52

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

24

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

38

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію