• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

В Покровську відзначили 206 день народження Тараса Григоровича Шевченка

eye

761

10.03.2020 17:32

RSS

img

В центрі міста біля пам'ятника поета пройшов урочистий мітинг, в якому взяли участь представники міської влади, освіти, комунальних установ та підприємств міста, члени громадських організацій, студентська молодь та школяри. Перед учасниками мітингу виступили школяри з віршами Тараса Шевченка.  Вчитель історії вищої категорії Шинкаренко Ірина Валентинівна зазначила важливість “Кобзаря” для формування свідомості молоді. Після урочистого виступу, заступники міського голови Олена Олехнович та Андрій Луганський поклали квіти великому українцю.

 Поезія Тараса Шевченка не про минуле, вона про майбутнє. Вона про шлях України. Але Шевченко не тільки великий поет та митець. Він давно став символом патріота, революціонера, вільної людини. За встановлення пам’ятника Великому Кобзареві, біля якого сьогодні проходив урочистий мітинг,  майже двадцять років боролися активні городяни міста. Для більшості ця скульптура стала символом перемоги, символом оновленої України. Тож пророчий дар поета відбився рядках: 

"І мене в сем'ї великій,

В сем'ї вольній, новій,

Не забудьте пом'янути

Незлим тихим словом..."

img

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію