• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

В Покровську відзначили 206 день народження Тараса Григоровича Шевченка

eye

721

10.03.2020 17:32

RSS

img

В центрі міста біля пам'ятника поета пройшов урочистий мітинг, в якому взяли участь представники міської влади, освіти, комунальних установ та підприємств міста, члени громадських організацій, студентська молодь та школяри. Перед учасниками мітингу виступили школяри з віршами Тараса Шевченка.  Вчитель історії вищої категорії Шинкаренко Ірина Валентинівна зазначила важливість “Кобзаря” для формування свідомості молоді. Після урочистого виступу, заступники міського голови Олена Олехнович та Андрій Луганський поклали квіти великому українцю.

 Поезія Тараса Шевченка не про минуле, вона про майбутнє. Вона про шлях України. Але Шевченко не тільки великий поет та митець. Він давно став символом патріота, революціонера, вільної людини. За встановлення пам’ятника Великому Кобзареві, біля якого сьогодні проходив урочистий мітинг,  майже двадцять років боролися активні городяни міста. Для більшості ця скульптура стала символом перемоги, символом оновленої України. Тож пророчий дар поета відбився рядках: 

"І мене в сем'ї великій,

В сем'ї вольній, новій,

Не забудьте пом'янути

Незлим тихим словом..."

img

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

45

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

140

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію