• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Коронавірус 2019-nCoV зафіксували в Україні. Чи готові Покровські лікарні?

eye

744

04.03.2020 09:51

RSS

img

Сьогодні за ініціативою в.п. Покровського міського голови Ірини Сущенко пройшла ранкова нарада керівників медичних установ, відповідальних за епідеміологічну ситуацію в місті та начальника відділу освіти.

3 березня МОЗ України повідомило про перший випадок коронавірусу в країні. З цього приводу була обговорена готовність лікарень Покровська, поінформованість жителів про захворювання та профілактичні дії для громадськості.

Керівники лікувальних установ міста доповіли про алгоритм дій в разі виявлення випадків захворювання на коронавірус у нашому регіоні. За їх словами, всі заклади забезпечені необхідними засобами захисту та дезінфікуючими препаратами як для медиків, так і для людей, які відчули симптоми ОРВІ та хочуть захистити своїх близьких. У кожній амбулаторії людина, яка має симптоми застуди, може отримати маски безкоштовно.

Для зменшення впливу та передачі вірусних інфекцій була запропонована наступна пам’ятка:

-часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;

-під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою чи маскою. Використані засоби варто негайно викинути та помити руки;

-уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

-якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередню історію подорожей;

- в жодному разі не займайтеся самолікуванням.

Звісно, найбільшу увагу до самопочуття повинні приділити люди, які були в закордонних поїздках. У разі появи симптомів ГРЗ під час подорожі або після неї, мандрівникам рекомендується звернутися до лікаря та надати відомості про історію подорожей.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

58

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

24

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

40

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію