• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ вразив своїм приголомшливим злетом в Рейтингу прозорих міст - 2019

eye

866

12.02.2020 16:31

RSS

img

Сьогодні в МВЦ «Музей історії міста Києва» відбулася презентація Рейтингу прозорості 100 найбільших міст України за 2019 рік. Рейтинг був створений для посилення мотивації українських міст ставати більш прозорими, підзвітними та зацікавленими. 

Міста оцінювалися за 86 показниками у 14 сферах відповідальності місцевої влади: інформація про роботу органів місцевого самоврядування; доступ та участь громадськості в прийнятті рішень; кадрові питання; закупівлі; житлова політика; бюджетний процес; фінансова та матеріальна допомога і гранти; професійна етика та конфлікт інтересів; землекористування та будівельна політика; соціальні послуги; комунальні підприємства; комунальне майно; освіта; інвестиції та економічний розвиток. 

Аналітики Transparency International Ukraine проаналізували, звели та підрахували всі дані про прозорість 100 найбільших міст України за попередній рік. Лідерами стали одразу два міста — Дрогобич та Покров, які отримали по 79,1 бала. Крім них до першої п’ятірки потрапили Тернопіль (76,0), Маріуполь (74,6) і Вінниця (74,2).

Що стосується Покровська, він теж  став лідером, але у прирості балів - місто піднялося з 89 на 22 сходинку, набравши 52,7 балів. Такий потужний прорив відбувся завдяки злагодженій роботі всіх структур міської влади. Наразі в місті запроваджені ефективні інструменти покращення прозорості та комфортного доступу до інформації. Ці електронні сервіси допомагають жителям міста своєчасно отримувати необхідну інформацію щодо діяльності міської влади, впливати на важливі рішення, брати активну участь у змінах.

Варто зазначити, що Покровськ не одинокий в своєму лідерстві. Місто-побратим Коломия також запроваджували інструменти прозорості протягом минулого року і отримали високий бал. Коломия перемістилася з 96 на 29 місце. 

Покровськ змінюється. Стає більш відкритим та прозорим, ніж будь коли в його історії, і ми впевнені, що наступного року результат нашого міста буде ще кращим.

 

img

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Спільні ініціативи в вирішенні гуманітарних питань: відбулась зустріч з представниками БО World Central Kitchen

Заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо разом із начальницею управління з питань забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування Покровської РДА Надією Масло розглянули шляхи співпраці з благодійниками у гуманітарних питаннях.

eye

30

Новини громад

22 квітня 2024 18:30

Засоби гігієни для покровчан та харчові продукти для ВПО: комісія розподілила гуманітарну допомогу

22 квітня за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до міста від благодійних фондів та громадських організацій.

eye

33

Новини громад

22 квітня 2024 18:00

У Покровській громаді триває формування координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової відбулося засідання ініціативної групи щодо формування персонального складу координаційної ради

eye

62

Громада 1

22 квітня 2024 15:25

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію