• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Про перевипуск електронного пенсійного посвідчення

eye

1314

11.02.2020 15:11

RSS

img

На численні запитання щодо перевипуску електронних пенсійних посвідчень (далі - ЕПП), термін дії яких спливає, повідомляємо.

Електронні пенсійні посвідчення (ЕПП) випускають на певний строк, і наближається час, коли в них закінчується термін використання саме як банківської картки. Хвилюватися з цього приводу не потрібно, адже це нормальна практика: всім відомо, що через певний період банківську картку потрібно поновлювати.

ЕПП — є банківською карткою (посвідчення видає банк, тож термін його дії як банківської картки визначає саме банк) і пенсійним посвідченням (при цьому термін дії як пенсійного посвідчення здебільшого є безстроковим (наприклад, якщо пенсіонер одержує пенсію за віком). Тобто має відбуватися автоматичне поновлення або продовження дії такого документа.

Процес автоматичного перевипуску забезпечено з подальшим СМС-інформуванням пенсіонера про необхідність отримання нового ЕПП у відділенні банку, вказаному ним в заяві на оформлення ЕПП перший раз.

Але є обставини, за яких людина має звернутися в Пенсійний фонд із заявою про випуск нового ЕПП. Наприклад у випадку, коли пенсіонер хоче отримати посвідчення в іншому відділенні банку (при зміні місця проживання), а також у разі закінчення строку дії ЕПП саме як пенсійного посвідчення, тобто коли пенсію було призначено на певний термін (пенсії з інвалідності, які призначають на період, на який встановлено інвалідність або пенсій у зв’язку з втратою годувальника, які призначають до досягнення одержувачем певного віку).

У випадку, якщо електронне пенсійне посвідчення було втрачено або пошкоджено пенсіонер має звернутись із заявою в установу банку, у якому цей документ було отримано, і через певний час отримати нове ЕПП.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

47

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

143

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію