• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Нагадуємо про подання декларацій про відходи за 2019 рік

eye

834

04.02.2020 11:32

RSS

img

Суб’єкти господарювання у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів становить від 50 до 1000 умовних одиниць,  до 20 лютого року, що настає за звітним (тобто, до 20 лютого 2020 року подаються декларації за 2019 рік) подають декларацію про відходи  (далі — декларація) за формою згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 року № 118 «Про затвердження Порядку подання декларації про відходи та її форми».

Звертаємо увагу, що подання декларації про відходи через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами, порядок функціонування якої визначено наказом Мінприроди України від 18.05.2016 № 186, значно зменшує кількість затраченого часу та дозволяє подати її у будь-якому місці, у зручний для суб’єкта господарювання час, без обмеження протягом 2020 року.

З покроковою інструкцією щодо подачі електронної декларації про відходи можна ознайомитися за посиланням:http://e-eco.gov.ua

Розпочати роботу необхідно з визначення Пзув (показник загального утворення відходів), який є критерієм подачі декларації про відходи. Для цього необхідно скористатися калькулятором, який знаходиться на головній сторінці сервісу. Якщо розмір Пзув виявився від 50 до 1000, необхідно продовжити роботу натиснувши «Подати декларацію про відходи», якщо Пзув менше 50 — декларація не подається.

Перед тим, як розпочати процес подачі декларації про відходи необхідно впевнитись, що проведено всі попередні розрахунки для заповнення декларації та отримано ключі для накладання електронного цифрового підпису (далі-ЕЦП). Як отримати ЕЦП можна дізнатися на головній сторінці сервісу за посиланням http://e-eco.gov.ua

Звертаємо увагу, що пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 № 118 визначено, що якщо суб’єкт господарювання має у своєму складі філії або інші відокремлені підрозділи без статусу юридичної особи, які провадять свою діяльність у різних регіонах (у межах певної адміністративно-територіальної одиниці) України, такий суб’єкт господарювання подає декларацію за місцем провадження діяльності філією або іншим відокремленим підрозділом.

Відповідно до роз’яснень Мінприроди України, реєстрація декларацій здійснюється по кожній філії або іншому відокремленому підрозділу окремо, але із введенням коду КОАТУУ за місцем провадження діяльності філією або іншим відокремленим підрозділом та у «назва суб’єкта господарювання» зазначається юридична особа, а поряд у дужках — найменування філії або іншого відокремленого підрозділу.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

На пішохідних переходах Покровська встановлюють нові знаки

Працівники КП «Покровськавто» встановили нові дорожні знаки, які мають обрамлення, покрите жовтою фарбою.

eye

0

Громада 1

29 березня 2024 15:21

Перший раз — в перший клас: у навчальних закладах Покровської громади активно триває підготовка до школи

Відповідно до статті 8 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кожна дитина має право на навчання у закладі освіти, найбільш доступному та наближеному до місця її проживання.

eye

32

Громада 1

29 березня 2024 14:30

Покровську громаду відвідали німецькі благодійники

Засновник волонтерської організації Гюнтер Маасен разом зі своєю командою відвідали Покровську громаду. У ході візиту їх радо зустрів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк та заступник міського голови Микола Шабельник.

eye

21

Громада 1

29 березня 2024 13:41

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію