• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Запрошуємо на Круглий стіл “Через культурну дипломатію до економічної незалежності України”

eye

1141

12.12.2019 13:40

RSS

img

18 грудня 2018 року народні депутати України проголосували за проект Постанови про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2019 році. Серед переліку  - 100-річчя з часу створення Української Республіканської Капели (УРК) і започаткування культурної дипломатії Української Народної Республіки. З ініціативою про їх відзначення виступила Покровська міська рада (Донецька область) - з 1904 по 1908 роки автор Щедрика, коронної пісні УРК, композитор Микола Леонтович працював у цьому місті.

Підтримка Верховною Радою цієї ініціативи стала початком реалізації наймасштабнішого і дуже важливого в історичному плані міжнародного культурологічного проекту “Через культурну дипломатію до економічної незалежності України” на честь 100-річчя створення УРК і світового тріумфу української пісні “Щедрик”.  

Місце проведення: 19 грудня 2019 року, о 12.00 у конференцзалі №2 Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5) пройде Круглий стіл “Через культурну  дипломатію до економічної незалежності України”

До обговорення на “круглому столі” запропоновано питання:

1. “Щедрик” Леонтовича — світова культурна спадщина без “авторського права” України. Як поставити бренд “Щедрика” на службу сучасній українській державі?

2. “Культурна дипломатія” - як маркетингова складова просування українського експорту і інструмент української дипломатії задля утвердження позитивного іміджу України.

3. Культурна реінтеграція Донбасу: від теорії до практики.

Організатори круглого столу: Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин; ГО “Донбаські Ворота”.

За підтримки: Донецької обласної державної адміністрації, Покровської міської ради.

До обговорення питань запрошені: народні депутати України, представники міністерств і відомств України, історики, діячі культури та науки, громадськість, підприємці.

“Щедрик - під куполом Верховної Ради”: проведення круглого столу відбудеться в день Святого Миколаю, на початку різдвяних і новорічних свят в рамках презентації проекту “Через культурну дипломатію до економічної незалежності України”: в приміщенні Верховної Ради буде розгорнута фотовиставка “Культурна дипломатія України: світовий тріумф Щедрика”, презентовано фільм “100 років культурної дипломатії України”.       Родзинкою свята стане виконання Українською республіканською капелою NOW Кредо разом з народними депутатами України під куполом Верховної Ради пісні Щедрик.

Довідкова інформація:

Згідно з проектом “Через культурну дипломатію до економічної незалежності України”, хор “Кредо”, як переможець серед 40 провідних українських хорів у всеукраїнському конкурсі “Щедрик Фест” в місті Покровськ. склад якого розширено до 82 хориста, під новим брендом Українська республіканська капела NOW Кредо, здійснює ювілейне турне країнами Європи (Австрія, Бельгія, Великобританія, Іспанія, Португалія, Німеччина, Франція, Чехія, Швейцарія) та Америки (США, Канада).  Учасниками нової Капели стали представники усіх хорів-фіналістів конкурсу, що дало можливість представити всі регіони України та зібрати унікальний у голосовому відношенні склад.

Окреме завдання ювілейного туру — довести світові, яким чином “Щедрик”, завдяки безпрецедентному туру УРК з 1919 по 1924 роки 17 державами Європи та Америки, став різдвяним гімном “Carol of the bells”. Супутня презентаційна програма турне формується за підсумками проведеного 23 травня економічного форуму “Щедрик Інвест”, а її головним завданням є пошук інвестицій для відновлення Донбассу, просування українських торгових марок і широка інформаційна кампанія України у світі. За підсумками ювілейного турне вийде документальний фільм.  

За підтримки Міжнародної федерації хорової музики (IFCM) 11 травня NOW Кредо почало світове турне виступом в місті Прага. Зараз йде підготовка до організації туру в інших країнах. 

Цей проект є найбільш яскравим прикладом того, як люди різних політичних поглядів, зі Сходу та Заходу країни об'єднуються довкола загальної мети - будівництво сильної України. Більш детальніше на офіційних сайтах проекту: shchedrykfest.com.ua,  shchedrykinvest.com.ua.

 

Реєстрація обов'язкова (до 12 години 16 грудня):

- на електрону пошту nadtochiy@rada.gov.ua (вказати ПІБ, посаду, контактний телефон);

- за телефоном +38(044)255- 47-44.

Вхід через 1 під'їзд, при себе мати паспорт.


 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

55

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

24

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

39

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію