• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Інформація щодо проведення Покровським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Донецької області антикорупційних заходів

eye

989

30.09.2019 08:50

RSS

img

Інформація щодо проведення Покровським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Донецької області антикорупційних заходів за ІІІ квартал  2019 року

 

      Важливим напрямком діяльності Покровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області є запобігання та протидія корупційним явищам. Протягом ІІІ кварталу 2019 року  відповідно до затверджених заходів, продовжувалась робота, спрямована на забезпечення дотримання вимог чинного антикорупційного законодавства України та реалізацію визначених Законом України від 14 жовтня 2014 року № 1669 «Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014 – 2017 роки», Законом України від 14 жовтня 2014 року   № 1700 «Про запобігання корупції» вимог.

    Основні зусилля в цьому напрямку діяльності зосереджувались на виконанні планових профілактичних заходів антикорупційного спрямування, проведенні роз’яснювальної роботи і організації вивчення працівниками законодавчих та інших нормативно – правових актів у сфері запобігання корупції, посиленні вимог до поведінки державних службовців та формуванні в колективі нетерпимого, негативного ставлення до корупції,  як суспільно небезпечного явища. Забезпечено підготовку та щоквартальне проведення занять з працівниками щодо вивчення основних положень антикорупційного законодавства та інших нормативно – правових актів у сфері протидії корупції. За ІІІ квартал 2019 року в управлінні проведено 19 занять, 4 тестування, та питання запобігання корупції 5 разів розглянуто на апаратних нарадах.  

    З метою забезпечення дотримання норм етики поведінки , доброчесності та попередження фактів виникнення конфлікту інтересів особи, які призначаються в управління на посади, пов’язані із виконанням функцій держави, обов’язково ознайомлюються із «Загальними правилами етичної поведінки державних службовців» та Законом України «Про запобігання корупції».  Особлива увага приділяється проведенню роз’яснювальної роботи щодо мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів та шляхів його врегулювання.

     Щокварталу проводиться моніторинг рішень щодо пенсійного забезпечення працівників управління та керівного складу управління членів їх сімей, з метою контролю за своєчасним вжиттям заходів, спрямованих на запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

     Відповідно до вимог головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області на постійному контролі знаходяться питання щодо організації та здійсненні заходів, спрямованих на зміцнення бюджетної і фінансової дисципліни, цільового та ефективного використання коштів Пенсійного фонду, додержання норм пенсійного законодавства. На виконання  Наказу Пенсійного фонду України від 05 грудня 2012 року №182 «Про затвердження Типової інструкції з діловодства у територіальних органах Пенсійного фонду України» та з метою виявлення у проектах нормативно – правових документів корупціогенних факторів, головним спеціалістом, відповідальним за питання запобігання та виявлення корупційних правопорушень здійснюється обов’язкове візування проектів наказів. 

      Ефективна робота щодо запобігання та протидії корупції неможлива без забезпечення реальної відкритості та прозорості в роботі управління, насамперед в питаннях призначення пенсій, в управлінні відділи обслуговування громадян працюють за принципом «єдиного вікна».

    Для забезпечення оперативного інформування громадян з питань пенсійного забезпечення, а також своєчасного реагування на можливі корупційні прояви та інші службові зловживання в управлінні встановлена «антикорупційна скринька», працює «телефон довіри». Контактна інформація з цих питань розміщена на інформаційних стендах та сторінці Facebook. 

     Здійснені протягом ІІІ кварталу 2019 року Покровським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Донецької області заходи забезпечили дотримання державними службовцями вимог Закону України «Про запобігання корупції» та сприяли недопущенню порушень антикорупційного законодавства з боку працівників управління.

     

 

Начальник 

Покровського

об’єднаного управління

Пенсійного фонду України

Н. Аржавітіна

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

38

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

16

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

29

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію