• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровсько-Добропільске управління ГУ ДПС повідомляє.

eye

1043

24.09.2019 16:24

RSS

img

Інтерв’ю начальника Покровського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області Павла Рисованного з актуальних питань анулювання реєстрації платником єдиного податку фізичних осіб-підприємців.

 

Питання:

- В яких випадках контролюючий орган приймає рішення про анулювання реєстрації платником єдиного податку? 

Відповідь:

Анулювання реєстрації платником єдиного податку за рішенням контролюючого органу відповідно до п.299.10 ст.299 Податкового кодексу України (далі –ПКУ) здійснюється якщо:

1) підприємець надав заяву щодо відмови від застосування спрощеної системи оподаткування - в останній день календарного кварталу, в якому подано таку заяву;

2) підприємець здійснив державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності - в день отримання від державного реєстратора повідомлення про проведення такого припинення;

3) підприємець порушив вимоги перебування на спрощеній системі оподаткування, визначених ПКУ (перевищення обсягу доходу, кількості найманих працівників, податковий борг тощо). В такому випадку платник податків має право обрати або перейти на спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення контролюючим органом.

 

Питання:

- Чи має право підприємець – платник єдиного податку відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування? 

Відповідь:

Згідно п.298.2 ст.298 ПКУ, платники єдиного податку першої - третьої груп можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування, надавши до контролюючого органу заяву за встановленою формою у строк не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року). В такому випадку сплата інших податків і зборів відбудеться з першого числа місяця, наступного за  кварталом, у якому подано заяву щодо відмови.

Платники єдиного податку зобов'язані самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у таких випадках та в строки:

1) якщо протягом календарного року перевищили встановлений обсяг доходу для платників єдиного податку (для першої групи – 300 тис., для другої –           1,5 млн., для третьої – 5 млн.) - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення;

2) якщо застосовували інший спосіб розрахунків, ніж розрахунки у грошовій формі (готівковій та/або безготівковій) - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено такий спосіб розрахунків;

3) якщо здійснювали види діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування або не зазначені у реєстрі платників єдиного податку, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності;

4) якщо перевищили чисельність найманих осіб (для першої групи – 0 осіб, для другої – 10 осіб, для третьої – без обмежень) - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено таке перевищення;

5) у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів - в останній день другого із двох послідовних кварталів.

 

                                                                                           Покровсько-Добропільске управління

ГУ ДПС у Донецькій області

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

45

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

На сьогодні стихійні сміттєзвалища є великою проблемою не тільки для нашої країни, а й для людства в цілому

Зміна умов споживання призвела до небаченого зростання кількості побутового сміття, а це, в свою чергу, – до появи десятків тисяч несанкціонованих звалищ.

eye

19

Новини громад

23 квітня 2024 11:34

Фахівці пересувного банку відвідали Першотравневий старостинський округ

Для наближення банківських послуг мешканцям прифронтових громад на Донеччині працює пересувне відділення «Ощадбанку». Цього тижня воно працювало в с.Котлине, що входить до Першотравневого СО.

eye

22

Новини громад

23 квітня 2024 11:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію