• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

В Покровську презентували проект “Культурний простір “ЩЕДРИК-ПАРК”

eye

1418

25.08.2019 11:40

RSS

img

Неймовірна, вишукана та стильна презентація культурного простору “Щедрик-парк” відбулася сьогодні в приміщенні кінотеатру “Мир”, який вже називають “міні Карнегі-хол” . Сьогодні тут зібралося чимало людей, які хочуть бачити своє місто сучасним, конкурентоспроможним, розвинутим.

Культурний простір «Щедрик парк» присвячений композитору Миколі Леонтовичу, який жив та працював в Покровську. Цей простір охопить територію від селища динасового заводу до центральної частини Покровська. У приміщенні колишнього залізничного училища буде музей композитора, а на місці згорілого кінотеатру «Мир» з'явиться культурно-музейний комплекс «Щедрик».

В ході презентації присутнім були представлені тематичні шкільні щоденники, які були розроблені напередодні 1 вересня. Адміністрація міста подарує кожному школяру Покровська щоденник «Покровськ. Тут творився «Щедрик».

Також презентацію відвідав краєзнавець, біограф Миколи Леонтовича - Микола Денисенко, який пише 4-х томник "Щедрик: на крилах ластівки". Він привіз коровай "Немирів-Покровський", символ удачі, достатку для проекту та братерства для двох міст.

Ідея створення цього масштабного проекту належить Руслану Требушкіну. На посаді мера він хотів створити для Покровська імідж не тільки промислового, а й культурного міста. Ця спочатку маленька ідея несе в собі великі можливості для Покровська, і на наших очах її реалізація змінює структуру та сенс міста.

«На нашу думку, створення такого парку в Покровську буде культурною візитівкою не лише для міста, а й для всієї Донецької області і навіть України. Давайте разом попрацюємо над цим, щоб разом пишатися своєю історією» - закликав Руслан Требушкін.

 

img

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

З палатами та операційними: у Покровську облаштовують лікарню під землею 

В умовах воєнного стану та з загостренням ситуації на Донеччині,  вкрай важливим є питання облаштування укриттів на базі соціально значущих об’єктів.

eye

48

Новини громад

20 травня 2024 18:43

Комфорт та зручність для пасажирів: КП «Покровськавто» продовжує заміну старих зупиночних павільйонів на нові

У Покровську вже не перший місяць активно тривають роботи з оновлення місць очікування громадського транспорту.

eye

42

Громада 1

20 травня 2024 15:30

Волонтерство під час війни: об’єднані зусилля заради Перемоги

Волонтерство під час війни набуло особливого значення, ставши незамінною складовою виживання та підтримки громадян. У цей важкий період волонтери виконують критично важливу роботу, забезпечуючи постачання харчових продуктів, медикаментів, одягу.

eye

31

Новини громад

20 травня 2024 14:25

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію