• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Юні городяни збудують місто. Втілення інноваційного проекту в Покровську

eye

1169

20.08.2019 16:36

RSS

img

Відповідно прогнозам, до 2030 року більше 60% населення будуть жити в містах. Крім того близько 60% з них будуть люди до 40 років. 

Така статистика вказує на необхідність проектування таких міських просторів, які б відповідали вимогам саме молоді. 

А що, якщо б городяни брали участь у проектуванні дизайну міста? Адже для створення громадського простору дуже важливо, щоб в цьому процесі брали участь ті, хто потім буде існувати в ньому. Особливо важлива участь в будуванні міста молоді, бо саме цей прошарок населення мінімально задіяний у процесах планування. Такий стан справ призводить до політичного відчуження та до створення таких міських просторів, які не відповідають запитам молодого населення.

Це питання гостро стає перед всією світовою спільнотою. У пошуках рішення представники прогресивних компаній звернулися до… комп’ютерних ігор!

Більше, ніж розвага. «Minecraft» змінює підхід до навчання

Все більше міжнародних організацій використовують можливості комп'ютерної гри «Minecraft» для освітніх потреб. «Minecraft» - це захоплюючий всесвіт з відкритим світом, який володіє унікальними особливостями. Гра використовується у вивченні історії та географії (створюються моделі міст минулого), фізики (пояснюється теорія ймовірності та електропровідність), хімії (проводяться експерименти з хімічними елементами) та біології (моделюється будова тіла людини). Головна перевага гри у її гнучкості. «Minecraft» легко підлаштовується під різні дисципліни. 

Але найбільш актуальним є застосування «Minecraft» при проектуванні простору.  Гра дозволяє легко побачити, як будуть виглядати нові будівлі з усіх боків, їхнє місце в існуючому ландшафті. Цю перевагу гри вже оцінили у Організації Об'єднаних Націй. Спільна робота з Block by Block та Mojang, творцями «Minecraft», переросла в проект, який використовує всю міць гри для поліпшення громадських місць по всьому світу. «Minecraft» - це мова, яку розуміють молоді люди. Це - функціональна, приваблива і ефективна середа навчання.


Творчість без обмежень: архітектура та «Minecraft»

Британська компанія Blockworks, яка професійно займається комерційним макетуванням з будівельних блоків «Minecraft». Раніше фірма вже виступала підрядником по макетування для Disney, Warner Bros. і Лондонського музею, Спеціалісти компанії також за декілька тижнів створили віртуальний кампус на замовлення Microsoft.  Джеймс Делані, керуючий директор Blockworks, наголошує, що будівництво в Minecraft проходить в перспективі гравця. Саме це допомагає усвідомлювати почуття масштабу. Отже, середовище гри як ніщо інше підходить для створення подібних проектів. У віртуальному просторі такого інтерактивного макета можна реально проводити екскурсії, детально знайомлячись з усіма подробицями проекту.

Покровськ підхопив цю інновацію та починає унікальний для нашого міста проект, який базується саме на «Minecraft». Слідкуйте за подробицями та долучайтесь до цієї ініціативи. 


 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

46

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

16

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

Мобільний центр зайнятості наближає соціальні послуги до мешканців громади

23 квітня фахівці Покровського міського центру зайнятості провели виїзний захід для жителів Шевченківського старостинського округу.

eye

21

Новини громад

24 квітня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію