• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

В Покровську пройшло засідання Робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості

eye

1356

05.08.2019 12:42

RSS

img

3 серпня в конференц-залі міської бібліотеки ім. Шевченка відбулося чергове засідання представників Робочої групи  з громадської безпеки та соціальної згуртованості

Спеціаліст з соціальної мобілізації Михайло Карелін виступив з вступним словом, в якому привітав місто з виграним грантом. ГО “Крила Донеччини” ініціювала написання проекту на отримання гранту від ПРООН “Чисте довкілля - безпечне місто - здорова громада”. Цим проектом передбачено проведення адвокаційної кампанії та здійснення аналізу проблематики управління відходами у громаді. Адвокаційна кампанія передбачає наступні етапи:

  • анкетування різних верств населення;

  • проведення екологічного аудиту стану діяльності поводження з відходами;

  • обробка результатів компетентною командою з представників громадськості, бізнесу та органів місцевого самоврядування та складання проекту стратегії управління відходами в м. Покровськ

  • представлення проекту на пленарних засіданнях виконкому та міської ради.

В рамках проекту передбачено, що населення міста буде отримувати інформаційні буклети щодо безпечного поводження з відходамиу господарстві, роботі та громадських містах.

Відділ екології, клімату та енергозбереження Покровської міської ради Донецької області підтримує громадську організацію та всіляко допомагає в реалізації заявлених програм. Так фінансування проекту буде проведено спільно з міською владою (проект отримає 60 250 грн від донорів та 5 тис грн від Покровської міської ради).

Також на засіданні звітував заступник начальника сектору моніторингу покровського відділу поліції Олексій Косоголов. Крім звіту про роботу відділу поліції м. Покровськ за перше півріччя, актуальними виявилися питання про безпеку транспортного руху на проблемних ділянках дороги в центрі місті,  необхідність популяризації програми “Безпечний будинок”, необхідність запровадження спеціалізованих центрів для людей в стані алкогольного сп'яніння. Актуальним питанням була визначена робота над зміною образу поліції в свідомості людей, підвищення довіри до працівників цього органу влади.

Проектний менеджер КУ “Агентство розвитку громади” Покровської міської ради Деніс Шиленко виступив з доповіддю по ознайомчий візит до м. Чернігів в рамках програми “Соціальна згуртованість та безпека в громаді” від ПРООН.  

Також у засіданні брали участь голови та члени громадських організацій, небайдужі мешканці району. Були обговорені проблемні питання щодо стану громадської безпеки та соціальної згуртованості в м. Покровськ.

Зустріч членів групи була дуже плідною. Представник ПРООН висловив побажання щодо більш активної участі громади міста в проектах, націлених на соціальну згуртованість та безпеку.  

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію