• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ - енергоефективне місто.

eye

1709

13.06.2019 11:44

RSS

img

 

 

12 червня Покровську відбувся семінар на тему “Комплексний підхід до енергоефективності в об'єднаній територіальній громаді”. Організатором заходу є представництво Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні. Фонд ім. Фрідріха Еберта є найбільшим і найстарішим політичним фондом Німеччини. Фонд поділяє цінності соціальної демократії і бере активну участь у поширенні політики свободи, солідарності та соціальної справедливості в усьому світі.

Захід проводили програмний директор ГО «Енергійна країна» Лілія Гричулевич,  керівник Української асоціації Енергосервісних компаній, радник голови Державного агентства енергоефективності та енергозбереження України Олексій Корчміт, керівник центру енергоефективності, ГО «Асоціація енергоаудиторів» Вадим Литвин. У заході взяли участь Покровський міський голова Руслан Требушкін, спеціалісти у сфері енергозбереження, економічного та інноваційного розвитку міських та селищних рад та комунальних підприємств, а також представники громадських організацій.

На семінарі спікери та учасники обговорювали особливості впровадження та планування заходів з енергоефективності у громадах, комплексний підхід до енергоефективності, методи та способи покращення енергетики, а також організаційні та фінансові механізми. Також було проведено майстер-клас, на якому присутнім пропонувалося оцінити енергоефективність однієї з реальних будівель.

Експерт з питань енергоефективності Вадим Демченко розповідав про переваги та недоліки методу енергоефективності і про нюанси, на які потрібно звертати увагу при його запровадженні. Також мова йшла про енергоаудит як такий та  модернізацію будівель - заміна вікон, дверей, утеплення стін та окупність для кожного об'єкта і доцільність проведення заходів з енергоефективності.

Радник голови Державного агентства енергоефективності та енергозбереження України Олексій Корчміт розповів про особливості механізму ЕСКО, який допомагає вирішити широкий спектр енергетичних завдань, включаючи розробку і реалізацію проектів, спрямованих на економію енергії, і підвищення енергоефективності, виробництво теплової та електричної енергії та забезпечення енергопостачання. Також ЕСКО може запропонувати власне фінансування або організувати фінансування з інших джерел. Послуги ЕСКО часто оплачуються з зекономленої енергії, але можливі й інші домовленості по оплаті за енергосервісне обслуговування. Також були розглянуті можливості залучення додаткових інвестицій для бюджетних організацій.

Наприкінці семінару учасники розповіли про власний досвід та проекти, які планують запровадити найближчим часом для підвищення енергоефективності. По закінченню заходу спікерів запросили на огляд ДНЗ №8, де експерти провели експресаудит проблемних місць та дали рекомендації щодо впровадження заходів з енергоефективності та роз’яснили можливости для фінансування.

У Покровська вже є невеликий досвід з підписання енергосервісних договорів. Перші з них були підписані наприкінці 2018 року.  На трьох об’єктах управління освіти (два дошкільних навчальних заклади №11 та №43, а також гімназія) за кошти енергосервісної компанії ДТЕК ЕСКО було проведено модернізацію системи опалення, встановлені індивідуальні теплові пункти з автоматикою погодозалежного регулювання, реалізовано систему диспетчеризації та моніторингу споживання теплової енергії.

Цінна та корисна інформація, що була отримана на тренінгу, допоможе реалізувати місцеві ініціативи та запровадити прогресивні європейські механізми для розвитку енергоефективності та сприятиме  підвищенню якості життя громад. Дякуємо Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, ГО “Енергійна Країна” та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, а також партнерів Центр екологічних ініціатив “Екодія”, Луганський обласний правозахисний центр “Альтернатива та Germanwatch e.V. (Німеччина) за проведений захід.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Триває видача гуманітарної допомоги у Покровську для сімей з дітьми до 14 років

Сьогодні у Покровську протягом дня проводиться видача гуманітарної допомоги – гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років від Благодійного фонду «Янголи спасіння».

eye

24

Громада 1

21 травня 2024 18:05

Покровський центр соціальних служб надає всебічну підтримку родинам, які опинились у складних життєвих обставинах

Робота з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, є одним з пріоритетних напрямів діяльності центру соціальних служб, робота якого спрямована на консультування, соціальний супровід, психологічну підтримку та надання допомоги постраждалим.

eye

51

Новини громад

21 травня 2024 15:06

Перепрофілювання освітніх закладів у Покровській громаді: громадське обговорення та стратегічні рішення

Питання оптимізації залишається актуальним для галузі освіти протягом останніх років, оскільки щорічний аналіз мережі закладів освіти змушує шукати раціональні форми функціонування і розвитку як дошкільної, так і загальної середньої освіти.

eye

90

Новини громад

21 травня 2024 11:24

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію