• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровські шкільні телестудії провели круглий стіл у міському пресцентрі

eye

1801

29.05.2019 08:27

RSS

img

З якими труднощами та викликами стикається шкільне телебачення, з’ясовували юні тележурналісти разом з представниками міської влади та педагогами.

В Покровську набирає обертів рух молодіжної журналістики. Вже буквально кожна школа міста має власну телестудію. Прихильники телебачення зібралися 24 травня в приміщенні міського пресцентру для обговорення важливих питань та набуття професійного досвіду.

Захід розпочався зі звернення заступниці міського голови Олени Олехнович, яка побажала школярам плідної праці та натхнення, а також стрімкого розвитку від аматорського руху до професійного телебачення. “Ця оновлена зала, яка була облаштована міською владою для роботи ЗМК та громадських організацій, завжди відкрита і для вас, щоб допомогти вашому професійному росту”

Круглий стіл був побудований по принципу пресконференції. Модератором заходу виступила керівниця шкільної телестудії НВК№1 “FI:LS LINE” Наталія Радченко. Команда цього навчального закладу існує вже сьомий рік і вже має істотні здобутки: призове місце на фестивалі дитячих і молодіжних ЗМІ "Жми на RECord" і грант UNICEF для розвитку шкільної телестудії.

На розсуд присутніх були представлені ролики юних тележурналістів. Свої роботи представили НВК №1, ЗОШ № 6, ЗОШ № 12, ЗОШ № 15. Учасники круглого столу оцінювали випуски новин, соціальну рекламу, репортажі та розважальні передачі, зняті шкільними телестудіями. Після цього Наталія Радченко провела лекцію-презентацію про основні засади відеозйомки і організувала бліцопитування оператора міського телеканалу “Орбіта”. Сергій Щусь відповідав на питання від школярів стосовно технічного боку професії. Підсумком зустрічі стало рішення організувати літню медіашколу для шкільних телестудій міста.

Активність та зацікавленість учасників заходу говорять про те, що в Покровську відбувається піднесення шкільного телебачення. Юні ентузіасти створюють свої відеороліки з наснагою та захопленням.  Ви можете переглянути роботи шкільних телестудій за наступними посиланнями:

 

https://www.youtube.com/channel/UCPYwEq07ZP6ziuC5ecIv1wg?view_as=subscriber - НВК№1

https://www.youtube.com/channel/UCB96C84asbmR3VLvUCR7MCQ/videos - школа №6

https://www.youtube.com/channel/UCSVU_VERzCC0L1Ss-eCDEdw/videos - школа №4

https://m.youtube.com/channel/UCT_bnc9L2k9xbJsRIpYo7-w - школа №12

https://www.youtube.com/channel/UCW4kVK37sX_Z_czBMigvCQA - школа №15

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

На пішохідних переходах Покровська встановлюють нові знаки

Працівники КП «Покровськавто» встановили нові дорожні знаки, які мають обрамлення, покрите жовтою фарбою.

eye

13

Громада 1

29 березня 2024 15:21

Перший раз — в перший клас: у навчальних закладах Покровської громади активно триває підготовка до школи

Відповідно до статті 8 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кожна дитина має право на навчання у закладі освіти, найбільш доступному та наближеному до місця її проживання.

eye

37

Громада 1

29 березня 2024 14:30

Покровську громаду відвідали німецькі благодійники

Засновник волонтерської організації Гюнтер Маасен разом зі своєю командою відвідали Покровську громаду. У ході візиту їх радо зустрів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк та заступник міського голови Микола Шабельник.

eye

27

Громада 1

29 березня 2024 13:41

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію