• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровчан запрошує “Музей сучасний.UA”

eye

1654

27.05.2019 16:02

RSS

img

Покровський історичний музей впевнено йде в ногу з часом. Минулого року він став переможцем  програми «Активні громадяни» за підтримки British Council і Покровської міської ради з соціальним проєктом “Музей сучасний.UA”. І вже минулого тижня відбулася презентація нововведень у КЗ “Покровський історичний музей”.

На заході виступила заступниця Покровського міського голови Олена Олехнович, яка високо оцінила результати проекту. Вона зауважила, що всі заклади культури активно приймають участь у різноманітних конкурсах та проектах, і це свідчить, перш за все, про бажання розвиватися та вдосконалюватися заради комфорту відвідувачів.

Одним з істотних нововведень в рамках проекту стало оснащення QR-кодів в експозиції. Це - додатковий канал в отриманні як інформації, так і емоцій в рамках музейної комунікації. QR-код прочитується додатком, встановленим на мобільний телефон, після чого той діє в залежності від виду закодованої інформації.  Відсканувавши коди, можна отримати дані про відповідні експонати та самостійно обрати  оптимальну глибину та темп ознайомлення з експозицією

На виділені в рамках проекту кошти Покровський музей придбав також навушники для запровадження найближчим часом аудиогідів. Це дасть змогу відвідувачам проходити персональні аудиоекскурсії по музею. Завдяки таким інформаційним технологіям у кожного буде можливість прослухати інформацію про той чи інший експонат у будь-який зручний для цього час.  

В частині експозиції залу, присвяченої видатному українському композитору Миколі Дмитровичу Леонтовичу, встановлено електронне піаніно. Інструмент дарує кожному відвідувачу можливість навчитися грати просту мелодію всесвітньо відомого твору «Щедрик», культурної візитівки України. Крім того кожний, хто має наснагу,  може зіграти будь яку мелодію, на власний розсуд. Адже зал, в якому знаходиться експозиція, присвячена Миколі Леонтовичу, повинен звучати та надихати.

Для маленьких відвідувачів Покровського історичного музею в залі «Археологія» була представлена ігрова локація. Діти мають змогу провести власні археологічні розкопки, виконуючи завдання з книги «Я супер археолог», що була підготовлена в рамках проекту. До речі, родини, які завітали до музею з маленькими дітьми, відтепер мають можливість залишити дітей в ігровій локації, а самі  сповна насолодитися експозиційними залами музею.

Оновлення міського музею - це важлива подія для всього міста. Неможливо переоцінити функціональне значення інформаційних технологій в музейній проектуванні і широкі можливості їх використання при вдосконаленні експозиції, в тому числі і віртуальної. Запрошуємо всіх городян та гостей міста отримати естетичне та інтелектуальне задоволення від відвідування КЗ “Покровський історичний музей”.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

20

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

21

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію