• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ розробляє Стратегічний план економічного розвитку. Фахівці USAID провели перше засідання Робочої групи

eye

2591

25.05.2019 14:36

RSS

img

21 травня 2019 року в Покровську відбулося перше засідання Робочої Групи з розробки Стратегії економічного розвитку.  На заході були присутні мер Покровська Руслан Требушкін, заступники мера Олена Олехнович та Андрій Луганській, секретар міської ради Ірина Сущенко, начальник відділу економічного аналізу та прогнозу Покровської міської ради Марія Каюн, голова громадської ради Михайло Кірсанов, депутат Покровської міської рази Руслан Суков, проектний менеджер КУ “Агентство розвитку громади” Покровської міської ради Деніс Шиленко, керівник координаційного комітету самоорганізації населення м. Покровськ Алла Моденко, голова громадської організації «Крила Донеччини» Вікторія Юсіна, заступник директора місцевої телекомпанії Сабіна Юркіна, директор КЗ «Покровський історичний музей» Ангеліна Рожкова, керівник проектів КСО ПрАТ «Донецьксталь» Ганна Тиховська, заступник директора по корпоративній культурі ТОВ «Збагачувальна фабрика «Свято-Варваринська» концерну ПрАТ «Донецьксталь» та приватні підприємці Покровська.

Від представників освіти були присутні члени професорсько-викладацького складу Донецького Національного технічного університету Сергій Кравченко, Гліб Ступак, проректор з науково-педагогічної роботи Вікторія Воропаєва, начальник підрозділу з організації виховної роботи студентiв Галина Лисенко. Учасники засідання обговорили питання координації зусиль задля створення спільного бачення економічного майбутнього громади.

Засідання відкрив голова Покровської ради Руслан Требушкін, який наголосив на важливості допомоги  яку надають фахівці USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проект USAID) у розробці стратегії місцевого економічного розвитку. Розробка стратегії дасть можливість гармонізувати плани та наміри активних членів громади , вибрати вектор руху та узгоджені сценарії розвитку, забезпечити синергію дій оминати перешкоди та раціонально цілеспрямовано використовувати наявні ресурси.

Від Проект USAID на засіданні були присутні: заступник керівника Проекту ERA Валері Райт, менеджер з розвитку громад Анатолій Соловйов, експерт зі стратегічного планування Галина Васильченко та залучений консультант Володимир Проскурнін. Представники Проекту USAID розповіли про роль стратегічного планування в місцевому розвитку та процес роботи над стратегією, який планують закінчити до кінця. Учасники обговорили алгоритм роботи, способи збору інформації та проведення діагностики для вибору сценарного розвитку , критичних питань, стратегічних цілей та планів дій. З метою оцінки розуміння ситуації розуміння ситуації, економічного ландшафту та бачення майбутніх перспектив фахівцями проекту планується здійснити опитування серед представників бізнесу, лідерів громади та мешканців на базі статистичних даних розробити профіль (соціально-економічний аналіз території). для більш активного включення молоді у процес стратегічного планування буде проведено конкурс на кращий ролик “Як я бачу майбутнє своєї громади”, а також здійснено спілкування для обговорення пропозицій Робочої групи у форматі “відкритий простір”.

До кінця року партнери планують провести чотири засідання Робочої групи, кілька спеціалізованих засідань підгруп по кожному з критичних напрямків для напрацювання планів дій відповідно для стратегічних цілей, підготувати проект стратегії та провести його відкрите обговорення з громадою з послідуючим затвердженням на сесії міської ради.

Цей Проект, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), розрахований на п'ять років. Після конфлікту на Сході України, Проект USAID надає можливість місцевим жителям покращувати рівень життя та розвивати бізнес в перспективних галузях економіки, а також виходити на нові ринки в Україні, Європейському Союзі (ЄС) та за її межами. Проект робить особливий наголос на роботі з внутрішньо-переміщеними особами (ВПО), жінками, молоддю, ромами та іншими малопредставленими групами, щоб забезпечити їх участь в економічному успіхові регіону.

За більш детальною інформацією просимо звертатись на info_era@dai.com або відвідати сторінку у Facebook: https://www.facebook.com/ERAUkraine/

Щодо програми грантів, просимо відвідати сторінку, де можна подати заявку: https://www.dai-globalgrants.com/UkraineERA

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Для підприємців Покровської громади провели нараду щодо ідентифікації та реєстрації об'єктів підвищеної небезпеки

Представники структурних підрозділів Покровської МВА разом із підприємцями громади взяли участь у спільній нараді щодо реєстрації об’єктів підвищеної небезпеки, ініційованої ГУ ДСНС України в Донецькій області.

eye

36

Громада 1

26 квітня 2024 12:05

38-ма річниця аварії на Чорнобильській АЕС: покровчани вшанували подвиг ліквідаторів та пам’ять жертв катастрофи

З нагоди річниці Дня аварії на Чорнобильській АЕС у Покровську відбувся меморіальний захід.

eye

23

Новини громад

26 квітня 2024 10:55

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а її відголос хвилею радіоактивного пилу прокотився усім світом.

eye

32

Новини громад

26 квітня 2024 09:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію