• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Європейське свято з українською душею: Покровськ відмітив День Європи

eye

1587

20.05.2019 13:13

RSS

img

Цього року свято традиційно вийшло яскравим та захопливим. Неперевершені костюми, приємні та вражаючі сюрпризи, цікаві гості та багато музики зробили цей день незабутнім.

Наймасштабніший забіг в історії міста - Перший Покровський Марафон

Першим етапом святкування стало проведення Першого Покровського марафону -  великої спортивної події для міста. Жодного подібного заходу у Покровську ще не проводилось. Місто з хвилюванням очікував цього дня.

Для реєстрації та проведення розминки перед забігом з сьомої ранку у парку “Ювілейний” вже працювало стартове містечко. Забіг почався рівно о дев’ятій ранку. Близько двох тисяч бажаючих перевірити себе на швидкість та витримку зареєструвалося на Марафон.

Всього для шанувальників бігу було запропоновано такі дистанції:

«Напівмарафон до териконів» - дистанція 21,1 кілометр, від 18 років;

• «Покровська десяточка» - 10 кілометрів, від 16 років;

• «Покровська п'ятірочка» - 5 кілометрів, від 16 років;

• «5 км Скандинавська хода» - від 16 років;

• «3 км Скандинавська хода» - від 16 років;

• «3 км» - від 16 років;

• «1 км» - від 16 років;

• «500 м» - дитячий забіг - від 6 до 16 років;

• «100 метрів дитячі» - від 1 до 6 років;

• «Забіг людей з інвалідністю» - дистанція 1 кілометр, вік - від 16 років;

• «Забіг з собаками» - 1 кілометр, від 16 років;

Була навіть категорія для тих, хто не зміг приїхати особисто, але мав бажання взяти участь у «Онлайн-забіг у вашому місті на підтримку «Перший Покровський марафон».

Дистанція напівмарафона пролягла до терикона селища Шевченка. Траси від трьох до десяти кілометрів проходили в центральній частині Покровська, а дистанції до кілометра учасники пробігли по алеях парку «Ювілейний».

Міський голова Руслан Требушкін теж взяв участь у марафоні. Очільник міста пробіг “Напівмарафон до териконів” - 21,1 км. Голова Покровська – давній шанувальник бігу Завдяки його активній підтримці ідеї проведення марафону, що була запропонована активістом та підприємцем Покровська Миколою Головком, цей спортивний захід став можливим.

Поки бігуни долали обрані дистанції, на сцені парку “Ювілейний” виступали спортивні колективи міста Покровськ. Свою майстерність показали театр бойових мистецтв "Білий Лотос" та секція одного з найстаріших видів карате Шорін-рю.

Матеріальне заохочення перших десяти переможців в кожному забігу та нагородження пам’ятними медалями стало можливе завдяки підтримці народного депутата України Євгена Гєллєра. Так лідери марафону отримали не тільки задоволення від перемоги але й сертифікати на грошову винагороду.

Вся Європа в центрі Покровська

Наступним заходом стала традиційна масштабна костюмована хода «Фестиваль країн», учасники якої пронесли прапори 47 держав, що входять до Ради Європи.  Покровськ в цьому році представляв Італію. Центральними вулицями міста пройшла колона з гладіаторів, римських патриціїв, персонажів італійської комедії, учасників венеціанського карнавалу та інших героїв італійської історії та культури. Кожний навчальний заклад міста представляв окрему країну Європи.

Хода закінчилася на сцені центральної площі міста презентацією європейських держав. Познайомитися ближче з культурними особливостями, символікою та смаколиками європейських народів протягом дня  можна було у наметах загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів та дитячих садків, закладів культури і підприємств.

Городян та гостей міста привітала делегація з італійського міста Пінето.  Представниця мерії міста Маріна Вітуло, власниця заводу з виробництва оливкової олії Ортенція Маталуччі, президент асоціації готелів Піо Павоне та музикант, співак, президент міжнародного фестивалю Італії “Творчість без кордонів” Мікеле Пома подякували за теплий прийом та висловили надію, що та дружба, що зародилася сьогодні залишиться на довгі роки. Гості з Італії  подякували за теплий прийом та запросили всіх присутніх на фестиваль до Пінето, адже Пінето став містом-побратимом Покровська. З вітальним словом та побажанням миру та злагоди для міста і всієї країни виступив мер Покровська Руслан Требушкін. Міський голова висловив надію, що подібні святкування для Покровська стануть доброю традицією і подякував всім, хто прийняв участь у організації Дня Європи.

Коли святкуєш у Покровську, нудьгувати ніколи!

Наступним видовищем свята стало традиційне розгортання над площею прапору Євросоюзу колосальних розмірів. Цей прапор є національним рекордсменом - його площа становить 850 квадратних метрів.

Виготовлення найбільших страв стало вже традиційним для міста під час святкування Дня Європи. Цього разу учасників святкування вразили гигантським італійськім омлетом фрітатою. На приготування страви вражаючих розмірів (3,10 м довжина, 0,68м ширина та 0,1 м висота) пішло 2 тисячі яєць та традиційні італійські овочі. Організатором рекорду, який зафіксували представники Національного Реєстру Рекордів України,  виступила Покровська міська рада Донецької області.

Протягом усього дня в центрі міста проходили виставки виробів майстрів декоративно-прикладного мистецтва, проводилися майстер-класи, працювала виїзна торгівля, проходили спортивно-розважальні конкурси і веселі змагання. Скаути Покровська організували й провели Євро-Квест 2019 "Минуле і сучасне в історії розвитку рідного міста". Команди з усіх шкіл міста прийняли участь у проходженні цього заходу. Також приїхали в цей день до Покровська з презентацією свого бізнесу переможці грантової програми «Український донецький куркуль».

Кожен бажаючий міг сфотографуватися в оригінальних тематичних фотозонах. На головній сцені міста весь день йшов концерт за участю шкіл Покровська, місцевих виконавців і творчих колективів. А ввечері почалося святкове шоу українських та зарубіжних зірок: студії «95 квартал», Івана Березовського, Дмитра Бабака, Мікеле Пома, а також співака, гітариста, автора і композитора, «золотого голосу» Італії Енріко Колони.

Фіналом цього фантастичного заходу став феєрверк, який поставив яскраві три крапки у святкуванні Дня Європи у Покровську.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а її відголос хвилею радіоактивного пилу прокотився усім світом.

eye

20

Новини громад

26 квітня 2024 09:15

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

30

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

36

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію