• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Європейські традиції впроваджуються у Покровську: старт Тижня Сталої Енергії

eye

1588

13.05.2019 15:37

RSS

img

Сьогодні у Покровську відбулося відкриття Тижня Сталої Енергії. Це комплекс масових заходів, покликаний привертати увагу громади до дбайливого ставлення до довкілля і клімату, проблем ефективного використання енергоресурсів, доцільності застосування новітніх технологій та збереження природних багатств для наступних поколінь. Реалізація заходу відбувається в рамках добровільних обов’язків «Угоди мерів», підписантом якої є Покровська міська рада. Метою угоди є об’єднання європейських місцевих органів влади в добровільне утворення задля спільної боротьби з глобальним потеплінням.

 

 

Цього року Покровськ вперше приєднався до такої ініціативи. Підкреслимо, що у країнах Європейського Союзу дані заходи проводяться щорічно, починаючи з 2006 року.  Урочиста церемонія відкриття Тижня Сталої Енергії відбулася 13 травня у малій актовій залі ДонНТУ. Присутніх привітали проректор з науково-педагогічної роботи Донецького національного технічного університету Воропаєва Вікторія та заступник міського голови Луганський Андрій. Начальник відділу освіти Голуб Марина доповіла про успіхи процесу переходу на альтернативні джерела енергії. Директор КП «Покровськтепломережа» Гордієнко Дмитро підкреслив важливість розгляду ефективності використання енергоресурсів і захисту клімату в Україні, системного підходу до них. Начальник виробничого відділу КП «Покровськводоканал» Чорний Артем наголосив на важливості свідомого споживання водних ресурсів.

 

 

У заході, також, взяли участь представники студентської спільноти Донецького національного технічного університету.

Бурцева Юлія виступила з доповіддю: "Збір та акумуляція ТПВ середніх та малих населення пунктів", а Бензарь Антон представив проект на тему: "Розробка системи альтернативного електроживлення ДВНЗ "ДонНТУ".

 

 

Викладацький колектив представив професор, д.т.н., Костенко Віктор з доповіддю: “Аспекти ресурсозберігаючих трансформацій економічної системи підприємства".

 

 

Наступним заходом у рамках Тижня Сталої Енергії став спільний перегляд фільму «Спасти планету / Before the Flood», що відбувся у Молодіжному Хабі ДонНТУ.  Сюжет кінострічки побудований навколо проблем зміни клімату та глобального вимирання видів. Після перегляду пройшло обговорення проблем, що були висвітлені у даному фільмі.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію