• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Урочисті проводи Української Республіканської Капели NOW Кредо у закордонне турне

eye

1601

07.05.2019 15:50

RSS

img

Вже сьогодні Українська Республіканська Капела NOW Кредо відправиться у закордонне турне країнами Європи та Америки. Урочисті проводи колективу відбудуться о 15.30 на Центральному залізничному вокзалі міста Києва. Спеціально до цієї події Укрзалізниця закінчили реставрацію історичного Паротяга серії Л, який особисто буде подано на першу платформу вокзалу і довезе хористів до Ужгорода.

Гастролі Капели проходять в рамках  реалізації проекту “Через культурну дипломатію до економічної незалежності України”, який представляють Покровська міська рада, Донецька обласна адміністрація, Тульчинська міська рада разом з Всеукраїнським хоровим товариством імені Миколи Леонтовича.

Проект створений з нагоди 100-річчя від дня підписання С. Петлюрою Наказу уряду УНР про створення Української Республіканської Капели (УРК) під керуванням Олександра Кошиця. Саме гастролі УРК в 1919-1924 рр. 17 країнами Європи та Америки українська пісня Щедрик стала всесвітньо відомим гімном "Carol of the Bells".

Оркестр Почесної Варти Окремого Київського полку Президента України буде проводжати Українську Культурну Армію (так Петлюра називав УРК) від боку Міністерства оборони України.

Нагадаємо, що у грудні 2018 року у м. Покровськ відбувся всеукраїнський хоровий конкурс “ЩЕДРИК ФЕСТ”. Переможцем став хор Кредо на базі якого була створена Українська Республіканська Капела NOW Кредо. Колектив Капели - це 82 хористи з різних куточків України. Символічно, що автор Щедрика український композитор Микола Леонтович з 1904 по 1908 роки працював вчителем співу у залізничному училищі станції Гришине (зараз місто Покровськ Донецької області) і створив там перший в Україні робітничий хор саме з працівників паровозного депо. Крім того, у 1919 році УРК відправлялась у закордонне турне саме з залізничного вокзалу Києва.

Перший закордонний виступ новоствореної Капели відбудеться у місті Прага 11 травня о 18.00 в Палаці “Жофін” (Slovanský ostrov 226, Praha 1).

Подробиці: www.shchedrykfest.com.ua, www.shchedrykіnvest.com.ua

Відеоролик“Сто років культурної дипломатії”: https://youtu.be/okRiUAEviYY

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Перепрофілювання освітніх закладів у Покровській громаді: громадське обговорення та стратегічні рішення

Питання оптимізації залишається актуальним для галузі освіти протягом останніх років, оскільки щорічний аналіз мережі закладів освіти змушує шукати раціональні форми функціонування і розвитку як дошкільної, так і загальної середньої освіти.

eye

10

Новини громад

21 травня 2024 11:24

Волонтери World Central Kitchen продовжують забезпечувати гарячими обідами підопічних терцентру та евакуйованих громадян

Покровська МВА завдяки спільним зусиллям з міжнародними організаціями зміцнює свою спроможність долати труднощі війни та продовжує надавати необхідну допомогу тим, хто цього потребує.

eye

9

Громада 1

21 травня 2024 10:55

Пропозиції щодо евакуації для сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю

Save Ukraine пропонує безкоштовне поселення терміном до 1 року під Києвом у модульних будиночках, що побудовані в рамках програми Fort Home.

eye

9

Новини громад

21 травня 2024 10:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію