• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

"ЩЕДРИК ІNVEST" об’єднав митців і підприємців

eye

2062

26.04.2019 13:12

RSS

img

23 квітня в Палаці культури Національного технічного університету України відбувся Перший культурно-інвестиційний форум «ЩЕДРИК ІNVEST». Цей захід проходить в рамках великого проекту «Через культурну дипломатію до економічної незалежності України», котру ініціювала Покровська міська рада та підтримали Торгово-промислова палата України, український союз промисловців і підприємців, європейська бізнес асоціація.

Культурно-інвестиційний форму зібрав підприємців і діячів культури з багатьох регіонів України. На заході були обговорені питання культурної спадщини, яка позиціонує країну і є дієвим інструментом капіталізації бізнесу.  

Презентований Покровським міським головою Русланом Требушкіним проект міського культурного простору «ЩЕДРИК ПАРК» викликав особливий інтерес  у учасників форуму. Такі культурні ініціативи вкрай необхідні для формування позитивного іміджу держави, регіону і нашого міста.

Українська республіканська капела NOW Кредо, котра стала переможцем хорового конкурсу «Щедрик-Фест», що проходив у Покровську, прикрасила своїм виступом форум. Зараз хор готується до ювілейного туру на честь 100 річчя культурної дипломатії України і світового тріумфу української пісні «Щедрик» країнами Європи та Америки. До речі, перший виступ NOW Кредо у Празі відвідають і покровчани.

В цілому ж на форумі в котре підкреслили, що формування іміджу міста і регіону, пошук тієї самої «родзинки», якою для Покровська став Леонтович – це невід’ємна частина інвестиційної привабливості.

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на тому, що зараз максимально важливо повернути Україну на культурну і ментальну мапу Європи та світу, адже Росія продовжує ганебну політику присвоєння нашої історії та культури. «Особливо тішуся, що ідея цього проекту зародилася не в Києві, не  у державних кабінетах, а на місцевому рівні – в місті Покровськ Донецької області, де свого часу творив композитор Микола Леонтович. Упевнена, для багатьох не лише у світі, а і в Україні стане несподіванкою донецьке коріння всесвітньо відомого «Щедрика», – сказала вона.

 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

28

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

32

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

40

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію