• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ став партнером проекту «Економічна підтримка Східної України»

eye

2323

10.04.2019 09:32

Новини

img

Вже сьогодні у Покровську відбуваються значні позитивні зміни. В рамках взаємодії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) з представниками місцевої влади, малого та середнього бізнесу і громадських організацій з початку року пройшло кілька знакових для Покровська подій. Взаємна зацікавленість в співпраці у органів місцевого врядування та USAID щодо розвитку партнерства міста з Проектом «Економічна підтримка Східної України» призвело до вагомого результату.

На початку квітня агентство повідомило, що Покровськ за результатами зустрічі та підсумками оцінювання анкети отримав високий бал та його відібрано в якості партнера Проекту. Це означає, що в місті почнеться велика стратегічна робота, націлена на зміцнення економічної ситуації та розвиток соціальної сфери.

Проект «Економічна підтримка Східної України» впроваджується компанією DAI Global LLC. Програма спрямована на економічну стабілізацію, поліпшення життя вразливих груп населення, розвиток малого та середнього бізнесу, підвищення кваліфікації місцевих робітників, створення нових робочих місць, освітніх систем та роботі з місцевими органами влади для забезпечення життєздатності шляхом зміцнення економіки, стратегічного планування та підтримки реалізації стратегічних планів. Обсяг фінансування в рамках даного Проекту складає 62 млн. дол. США, в т.ч. 25 млн. дол. США - гранти та кошти для покращення інфраструктури.

Тож першими кроками співпраці будуть:

- створення Робочої групи з розробки Стратегічного плану економічного розвитку міста Покровськ (25-30 осіб);

- підписання Меморандуму про співробітництво між Проектом та Покровською міською радою (травень 2019);  

USAID добре відомо своїми проектами, націленими на укріплення демократичних цінностей та сприяння інтеграції країн колишнього СРСР у світовий ринок капіталів.  Так з 2014 до 2019 року в Україні діяв проект «Зміцнення громадської довіри» (UCBI), завдяки якому для сотень тисяч громадян були покращені адміністративні, соціальні та медичні сервіси,. Близько 250 тисяч осіб відвідали культурні та просвітницькі заходи. Також проект здійснював підтримку різноманітних видів громадянської активності, таких як навчання, адвокаційні кампанії чи громадські заходи. В місті вже реалізовано декілька проектів . Один з таких - відкриття Молодіжного хабу на базі ДонНТУ.

Представники органів місцевого самоврядування разом з активними громадянами роблять все можливе для економічного, соціального та культурного розвитку міста. Пріоритетним напрямком роботи є покращення добробуту городян через розробку та впровадження довгострокових планів розвитку територій. Майбутнє Покровська починається вже сьогодні.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

40

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

На сьогодні стихійні сміттєзвалища є великою проблемою не тільки для нашої країни, а й для людства в цілому

Зміна умов споживання призвела до небаченого зростання кількості побутового сміття, а це, в свою чергу, – до появи десятків тисяч несанкціонованих звалищ.

eye

16

Новини громад

23 квітня 2024 11:34

Фахівці пересувного банку відвідали Першотравневий старостинський округ

Для наближення банківських послуг мешканцям прифронтових громад на Донеччині працює пересувне відділення «Ощадбанку». Цього тижня воно працювало в с.Котлине, що входить до Першотравневого СО.

eye

21

Новини громад

23 квітня 2024 11:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію