• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Електронне пенсійне посвідчення: доступно, зручно, оперативно

eye

1559

09.04.2019 14:10

Новини

img

Пенсійний фонд України продовжує приймати заяви на виготовлення електронного пенсійного посвідчення усім охочим пенсіонерам.

Що таке електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) та які його переваги?

Електронне пенсійне посвідчення – це пластикова картка, яка поєднує в собі і банківську картку, на яку надходять пенсійні виплати, і посвідчення особи з відповідними персональними даними. Відповідно, пред’явивши посвідчення, пенсіонер може скористатись пільгами, які йому гарантує статус: безкоштовний проїзд у громадському транспорті, знижки у магазинах, аптеках тощо.

Електронне пенсійне посвідчення уже містить електронний цифровий підпис, який дає змогу отримувати електронні документи на веб-порталах органів влади.

Хто може отримати ЕПП?

Будь-хто із пенсіонерів. Наявне паперове посвідчення можна замінити на новий документ. Водночас перехід на на новий тип документу не є обов’язковим, раніше видані посвідчення продовжують бути дісними.

Як отримати ЕПП?

Щоб отримати електронне пенсійне посвідчення, потрібно звернутись до відділення Пенсійного фонду за місцем проживання та подати заяву. Заява формується автоматично із даних, наявних у базі Пенсійного фонду. Пенсіонерові необхідно її лише підписати.

Ті, хто виготовляє електронне пенсійне посвідчення надають фото 2,5*3, оригінал паспорту, оригінал коду, оригіна довідки переселенця (якщо людина переселенець).

Виготовляє електронне пенсійне посвідчення, яке одночасно є платіжною карткою, Державний ощадний банк України. Наразі Пенсійний фонд веде переговори з іншими банками щодо такої можливості. Виготовляється посвідчення протягом 30 днів і видається в обраному відділенні банку.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Перший раз — в перший клас: у навчальних закладах Покровської громади активно триває підготовка до школи

Відповідно до статті 8 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кожна дитина має право на навчання у закладі освіти, найбільш доступному та наближеному до місця її проживання.

eye

31

Громада 1

29 березня 2024 14:30

Покровську громаду відвідали німецькі благодійники

Засновник волонтерської організації Гюнтер Маасен разом зі своєю командою відвідали Покровську громаду. У ході візиту їх радо зустрів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк та заступник міського голови Микола Шабельник.

eye

20

Громада 1

29 березня 2024 13:41

Покровська молодіжна рада продовжує волонтерську діяльність, спрямовану на допомогу ЗСУ

Хлопці та дівчата нещодавно вже провели два етапи розіграшу «Щасливий квиток» та зібрали 50 тис. грн, на які придбали квадрокоптер для бійців 109-ї окремої бригади Сил територіальної оборони України.

eye

15

Громада 1

29 березня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію