• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Першокласники Покровська будують роботів

eye

1456

05.04.2019 10:40

Новини

img

Світова тенденція переходу на роботизовані продукти диктує напрямки розвитку і для України. Покровськ не залишається осторонь від перспективних технологій. Вже майже два місяця в місті працює гурток з робототехніки для двох вікових груп. Це стало можливо завдяки ентузіастам та міській владі.

Ідея запровадження освітньої робототехніки виникала та озвучувалася неодноразово, але втілили її в життя викладач кафедри автоматики та телекомунікацій ДонНТУ Гліб Ступак із командою активних студентів та співробітників. Презентація «Східного робоклубу» надихнула на створення міського гуртка. Студенти ДонНТУ Ігор Чельтер з кафедри прикладної математики та інформатики та Ганна Удінська з кафедри автоматики та телекомунікацій пройшли навчання, отримали сертифікати тренерів і взялися до пошуку охочих. Школярі і педагоги ЗОШ №12 залюбки відгукнулися на пропозицію і гурток розпочав свою роботу. Маленькі дослідники під пильним оком старших товаришів почали стрімко опановувати світ робототехніки.

Серйозною перепоною до якісних тренувань дітей виявилась відсутність необхідних комплектів для проектування. Спершу конструктори щоразу самотужки привозили з Добропілля, де такий гурток вже діє, але це не було зручно. Тоді Гліб Ступак звернувся на своїй сторінці в соцмережі до всіх небайдужих з пропозицією підтримати такий амбітний проект. Допомога прийшла від міської влади. Мер Покровська Руслан Требушкін посприяв придбанню наборів LEGO WeDo2.0 MindStormes EV3 для ЗОШ №12, і тепер малюки щотижня готуються до участі у національному етапі Всесвітньої Олімпіади з Робототехніки — World Robot Olympiad.

Очільник міста наголосив на тому, що міська влада й надалі буде підтримувати інноваційні освітні ініціативи, але в подібних питаннях вкрай важливо об’єднувати зусилля і бізнесу, і освіти. Так до фінансової підтримки приєднався меценат з Вінниці Іван Шихат-Саркісов, який придбав набори LEGO Education для ЗОШ №3. А студентів ДонНТУ забезпечив конструкторами рідний alma mater.

Організатори гуртка наступного року планують провести відкритий конкурс для всіх охочих. Адже освітня робототехніка — це база для вивчення основ комп’ютерної грамотності, принципів програмування, розуміння принципів роботи механізмів та дуже важливо те, що вона вчить роботі в команді.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

На пішохідних переходах Покровська встановлюють нові знаки

Працівники КП «Покровськавто» встановили нові дорожні знаки, які мають обрамлення, покрите жовтою фарбою.

eye

21

Громада 1

29 березня 2024 15:21

Перший раз — в перший клас: у навчальних закладах Покровської громади активно триває підготовка до школи

Відповідно до статті 8 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кожна дитина має право на навчання у закладі освіти, найбільш доступному та наближеному до місця її проживання.

eye

41

Громада 1

29 березня 2024 14:30

Покровську громаду відвідали німецькі благодійники

Засновник волонтерської організації Гюнтер Маасен разом зі своєю командою відвідали Покровську громаду. У ході візиту їх радо зустрів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк та заступник міського голови Микола Шабельник.

eye

32

Громада 1

29 березня 2024 13:41

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію