• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Умови призначення та виплати особам, що надають соціальні послуги

eye

1793

04.10.2018 13:49

Загальні новини

img

Управління соціального захисту населення Покровської міської ради Донецької області доводить до відома громадян інформацію про ПКМУ від 29.04.2004 № 558 (зі змінами).

З квітня 2004 року урядом ухвалено постанову Кабінету Міністрів України № 558 про умови призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги.

Зазначена компенсаційна виплата призначається непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами).

Компенсація призначається виходячи з прожиткового мінімуму для працездатних осіб у таких розмірах:

  • 15 відсотків - фізичним особам, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю I групи;
  • 10 відсотків - фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, які за висновком лікарсько-консультаційної комісії потребують постійного стороннього догляду і не здатні до самообслуговування, особам з інвалідністю II групи та дітям-інвалідам;
  • 7 відсотків - фізичним особам, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю III групи та хворим, які  за висновком лікарсько-консультаційної комісії потребують постійного стороннього догляду і не здатні до самообслуговування.
  • Компенсація фізичним особам, які досягли пенсійного віку, визначеного статтею 26 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" та особам з інвалідністю, що надають соціальні послуги, призначається у зазначених розмірах виходячи  з  прожиткового   мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Для призначення компенсації подаються такі документи:

фізичною особою, яка надає соціальні послуги:

- заява про згоду надавати соціальні послуги;

- паспорт або інший документ, що посвідчує особу;

- висновок лікарсько-консультаційної комісії про те, що стан її здоров'я дозволяє постійно надавати соціальні послуг;

- копія трудової книжки, а у разі відсутності трудової книжки - письмове   повідомлення   особи   із зазначенням інформації про відсутність трудової книжки та про останнє місце роботи чи отримання доходів;

- заява про надання згоди на проведення перевірки даних про доходи особи з використанням відомостей Державного реєстру фізичних осіб - платників податків (з урахуванням вимог Закону України "Про захист персональних даних").

Особою, яка потребує надання соціальних послуг, або її законним представником (у разі визнання цієї особи недієздатною):

- заява про необхідність надання соціальних послуг;

- паспорт або інший документ, що посвідчує особу;

- копія довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією;

- висновок лікарсько-консультаційної комісії про необхідність постійного   стороннього   догляду   та   нездатність   особи   до самообслуговування (за винятком інвалідів I групи, інвалідність яких встановлена безстроково та які згідно з довідкою до акта огляду медико-соціальною експертною комісією потребують постійного стороннього догляду).

Законним представником дитини, яка   потребує   надання соціальних послуг:

- заява про необхідність надання соціальних послуг;

- копія свідоцтва про народження дитини;

- висновок лікарсько-консультаційної комісії про необхідність постійного стороннього   догляду та нездатність дитини до самообслуговування.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

26

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

28

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

71

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію