• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«ГАРЯЧА ЛІНІЯ» - ЧЕРГОВИЙ КРОК НАЗУСТРІЧ ПЛАТНИКАМ ПДВ

eye

303

28.10.2018 21:22

Податкова

img

«Гаряча лінія» на тему «Актуальні питання функціонування системи моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків (СМ КОР)» відбулася нещодавно в Покровській ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області.

На запитання платників ПДВ відповідала заступник начальника — начальник Мирноградського відділення Третяк Лариса Анатоліївна.

Пропонуємо вашій увазі найцікавіші запитання, що надійшли під час проведення заходу, та відповіді на них.

Питання 1. Які найбільш поширені причини відмови платникам у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування (ПН/РК)?
Відповідь: Як свідчить практика, найчастішими причинами відмови платникам у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування є технічні помилки при підготовці та надсиланні електронного пакету документів.

Слід пам’ятати:

1) форма Повідомлення - J(F)1312601; Повідомлення формується по кожній окремо податковій накладній/розрахунку коригування, реєстрацію якої зупинено; додатки додаються по кожній податковій накладній; форма додатків J(F)1360101; формат додатків PDF; розмір – не повинен перевищувати 2 мГб.
2) мають місце і помилки в реквізитах ПН/РК в Повідомленні. 
3) є чимало випадків, коли приєднані документи не дають змогу ідентифікувати та підтвердити операцію. При формуванні пакету документів – додатків до Повідомлення першочергову увагу слід приділити тим документам, які посвідчують факт операції (постачання товарів/послуг, зберігання й транспортування, навантаження, розвантаження продукції, складські документи, інвентаризаційні описи, акти приймання-передавання товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявності певних типових форм та галузевої специфіки,документи підтвердження відповідності продукції тощо. Платникам необхідно чітко додержуватись Вичерпного переліку документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.
4) дублювання реєстрації ПН/РК (формування повторних податкових накладних з іншим номером і датою) – помилковий шлях, який не призведе до вирішення проблеми.

Питання 2. При відправленні додатку до критеріїв оцінки ступеня ризиків» я отримала квитанцію з текстом: «Документ не прийнято. Інформацію даних платника податку не враховано». Що могло стати причиною?
Відповідь: Відповідно до останнього абзацу пункту 5 Критеріїв оцінки ступеня ризиків (Наказ №567) передбачено, що у разі якщо до контролюючого органу надійшла інформація, що свідчить про надання недостовірної інформації згідно з додатком до Критеріїв, Комісія ДФС має право прийняти рішення про неврахування інформації наданої платником. Якщо Таблиця даних подана без будь - яких документів, які підтверджують специфіку господарської діяльності платника за кожним видом діяльності, Комісія може прийняти рішення про неврахування інформації, зазначеної в таблиці даних платника.

Питання 3. Якщо розблокований код УКТ ЗЕД/ДК у додатку до «Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» повністю співпадає з відповідним кодом в податковій накладній, чи є підстави вважати, що її не буде заблоковано? 
Відповідь: Так, якщо розблокований код УКТ ЗЕД/ДК у додатку повністю співпадає з відповідним кодом в податковій накладній, такі податкові накладні у подальшому блокуватись не повинні.

Питання 4. Яка особа має подати повідомлення про розблокування при блокуванні РК на зменшення податкових зобов’язань: та, що виписала РК, або та, що його зареєструвала?
Відповідь: Повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим ПН/РК подається виключно продавцем, тобто особою, яка виписує РК.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Про актуальні питання звітності під час «гарячої лінії» в Покровській ДПІ

В приміщенні Центру обслуговування платників Покровської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області 23 січня відбувся сеанс телефонного зв’язку з платниками податків стосовно надання податкової звітності.

eye

321

Новини громад

24 січня 2024 14:00

До уваги платників податків! Кому необхідно нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ до 31 жовтня 2023 року

З 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше ніж до 01 серпня 2023 року, положення розд. XIV ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей

eye

542

Новини громад

16 жовтня 2023 15:42

На Донеччині зареєстровано майже 14 тис. РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з початку поточного року на Донеччині зареєстровано 2,8 тис. реєстраторів розрахункових операцій, з яких 0,6 тис. РРО та 2,2 тис. ПРРО.

eye

495

Новини громад

16 жовтня 2023 11:51

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію