• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ПОКРОВСЬКОЇ ОДПІ З РОЗГЛЯДУ ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН ТА ЗАПИТІВ НА ПУБЛІЧНУ ІНФОРМАЦІЮ ЗА 2017 РІК

eye

277

28.10.2018 15:39

Податкова

img

Робота зі зверненнями громадян та запитами на публічну інформацію – важлива складова у діяльності фіскальної служби. У такий спосіб забезпечується зворотний зв’язок із  громадськістю. На сьогодні основне завдання – забезпечити кваліфікований, неупереджений, об’єктивний і своєчасний розгляд звернень та запитів з метою оперативного вирішення порушених у них питань, задоволення законних вимог заявника.

З початку року Покровською ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області розглянуто 20 звернень громадян, в тому числі 2 колективних звернення, за їх результатами: на 13 звернень надано відповідні роз`яснення, направлено на розгляд за належністю до інших органів відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян» – 5 звернень, відмовлено в задоволенні  - 2 звернення.

Основні питання, які порушено у письмових зверненнях, що надійшли на розгляд до інспекції - нарахування та сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (8 звернень),  проведення контрольно - перевірочної роботи (4 звернення), адміністрування податку на доходи фізичних осіб (3 звернення), реєстрація та облік платників податків (2 звернення).

 Усі звернення громадян розглянуто у законодавчо встановлені терміни. Порушень термінів надання відповідей на звернення громадян за звітний період не встановлено.

За січень-грудень 2017 року до Покровської ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області надійшло 27 запитів на публічну інформацію, що на 19 запитів менше, ніж за 2016 рік.

Фахівці Покровської ОДПІ звертають увагу, що звернення може бути усним чи письмовим, подано окремою особою або групою осіб. Усне звернення викладається громадянином на особистому прийомі або за допомогою засобів телефонного зв'язку, та реєструється посадовою особою.

Звернення, оформлене без дотримання зазначених вимог, повертається заявнику з відповідними роз'ясненнями не пізніш як через десять днів від дня його надходження, крім випадків, передбачених частиною першою статті 7 Закону «Про зверенення громадян».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Про актуальні питання звітності під час «гарячої лінії» в Покровській ДПІ

В приміщенні Центру обслуговування платників Покровської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області 23 січня відбувся сеанс телефонного зв’язку з платниками податків стосовно надання податкової звітності.

eye

320

Новини громад

24 січня 2024 14:00

До уваги платників податків! Кому необхідно нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ до 31 жовтня 2023 року

З 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше ніж до 01 серпня 2023 року, положення розд. XIV ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей

eye

541

Новини громад

16 жовтня 2023 15:42

На Донеччині зареєстровано майже 14 тис. РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з початку поточного року на Донеччині зареєстровано 2,8 тис. реєстраторів розрахункових операцій, з яких 0,6 тис. РРО та 2,2 тис. ПРРО.

eye

494

Новини громад

16 жовтня 2023 11:51

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію