• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ – ЦЕ ГІДНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВАШОГО МАЙБУТНЬОГО – ТЕМА ПРОМОАКЦІЇ ПОКРОВСЬКОЇ ОДПІ

eye

314

28.10.2018 14:38

Податкова

img

Однією з актуальних тем сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати менше рівня мінімальної заробітної плати, встановленого державою, реалізація гарантій оплати праці.

Фахівці Покровської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області днями провели активну інформаційно - роз’яснювальну роботу серед населення з питань легалізації заробітної плати серед працедавців, найманих робітників та відвідувачів ринку «Привокзальний», торгівельних павільйонів та кіосків. Роботодавцям та працівникам були роздані буклети, які містять актуальну та змістовну інформацію щодо легалізації трудових відносин та заробітної плати.

Мета заходу: привернути увагу громадськості до проблем нелегальних трудових відносин та "тіньової" заробітної плати. Адже, тінізація доходів і зайнятості негативно впливає на соціальну захищеність громадян та стан надходження коштів до бюджету. "Сіра" заробітна плата, яку маскують за офіційними трудовими відносинами й виплачують на рівні мінімальної, або нижче за неї, приховує в собі великі фінансові резерви для надходжень до Пенсійного фонду та сплати податків. На жаль, чимало роботодавців просто ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати й змушують найманих робітників працювати за невелику зарплату, а часом й зовсім не декларуючи оплату їхньої праці. Бажаючи уникнути зайвих, на їхню думку, витрат, видають працівникам зарплату в «конвертах». В результаті, погодившись, більшість людей не замислюються, що свідомо обкрадають самі себе.

В ході заходу спеціалісти інспекції проінформували також про те, що наймана праця без належного оформлення трудових відносин містить чимало негативних явищ і в умовах сьогодення дана проблема залишається актуальною.Cума нарахованої пенсії залежить не лише від наявного страхового стажу, але і від нарахованої заробітної плати: чим більша заробітна плата, з якої відповідно сплачено єдиний соціальний внесок, тим вищий розмір пенсії.

Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства.

Тож подбайте завчасно про свою пенсію!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Про актуальні питання звітності під час «гарячої лінії» в Покровській ДПІ

В приміщенні Центру обслуговування платників Покровської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області 23 січня відбувся сеанс телефонного зв’язку з платниками податків стосовно надання податкової звітності.

eye

320

Новини громад

24 січня 2024 14:00

До уваги платників податків! Кому необхідно нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ до 31 жовтня 2023 року

З 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше ніж до 01 серпня 2023 року, положення розд. XIV ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей

eye

541

Новини громад

16 жовтня 2023 15:42

На Донеччині зареєстровано майже 14 тис. РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з початку поточного року на Донеччині зареєстровано 2,8 тис. реєстраторів розрахункових операцій, з яких 0,6 тис. РРО та 2,2 тис. ПРРО.

eye

494

Новини громад

16 жовтня 2023 11:51

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію