• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

В ПОКРОВСЬКІЙ ОДПІ ПІД ЧАС ЗУСТРІЧІ З ПЛАТНИКАМИ ОБГОВОРЮВАЛАСЬ ТЕМА «ДЕКЛАРУВАННЯ ДОХОДІВ ОТРИМАНИХ У 2017 РОЦІ»

eye

317

28.10.2018 14:34

Податкова

img

Днями, у Покровській ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області відбулась зустріч за участю заступника начальника – начальника Ясинуватсько-Авдіївського відділення Кононіхіною Наталією Миколаївною. Спілкування було присвячене декларуванню доходів громадян.

На початку зустрічі заступник начальника – начальник зазначила, що таке взаємне спілкування допоможе покровчанам якомога швидше зорієнтуватися в нюансах декларування доходів і подання декларації, права на податкову знижку й інших актуальних питань, пов’язаних із деклараційною кампанією.

В розмові було зазначено, що громадянам, які отримували доходи, із яких під час їх нарахування чи виплати протягом 2017 року податок не утримувався, чи одержували доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів, а також отримували іноземні доходи, необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи.

Звернула увагу платників, що до доходів, які згідно законодавчих вимог підлягають обов’язковому декларуванню, належать: доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався; доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо); спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення; доходи від продажу інвестиційних активів; іноземні доходи.

Крім того Наталія Миколаївна, роз’яснила присутнім порядок та способи подання декларації: це можна зробити особисто або уповноваженою на це особою; можна поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання; засобами електронного зв’язку в електронній формі. Суму податкового зобов’язання потрібно сплатити до 1 серпня 2018 року.

Наприкінці зустрічі заступник начальника – начальник Ясинуватсько - Авдіївського відділення зауважила, що при виникненні будь-яких питань щодо заповнення декларацій про майновий стан і доходи, працівники Центру обслуговування платників завжди нададуть кваліфіковану допомогу. Будь яке звернення платника не залишається поза увагою податківців.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Про актуальні питання звітності під час «гарячої лінії» в Покровській ДПІ

В приміщенні Центру обслуговування платників Покровської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області 23 січня відбувся сеанс телефонного зв’язку з платниками податків стосовно надання податкової звітності.

eye

320

Новини громад

24 січня 2024 14:00

До уваги платників податків! Кому необхідно нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ до 31 жовтня 2023 року

З 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше ніж до 01 серпня 2023 року, положення розд. XIV ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей

eye

541

Новини громад

16 жовтня 2023 15:42

На Донеччині зареєстровано майже 14 тис. РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з початку поточного року на Донеччині зареєстровано 2,8 тис. реєстраторів розрахункових операцій, з яких 0,6 тис. РРО та 2,2 тис. ПРРО.

eye

494

Новини громад

16 жовтня 2023 11:51

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію