• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН ТА ДОТРИМАННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ– ВАЖЛИВІ НАПРЯМКИ РОБОТИ ФІСКАЛІВ ДОНЕЧЧИНИ

eye

306

28.10.2018 09:33

Податкова

img

Днями відбулись чергові зустрічі фахівців Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області з платниками податків. На цей раз фіскали спілкувались із суб’єктами господарювання, які нараховували та виплачували працівникам заробітну плату у розмірі, меншому за передбачений законодавством рівень мінімальної заробітної плати та/або мають заборгованість по її виплаті.

Не оминули увагою і «болючі» питання легалізації найманої праці.

Посадові особи підприємств в ході діалогу з посадовцями мали нагоду розповісти про свої нагальні проблеми та ризики діяльності, отримати фахові консультації з питань податкового законодавства та спільно визначити конструктивні шляхи вирішення питань, які стали предметом зустрічі з державними службовцями.

Фахівці Покровсько-Добропільського управління провели превентивно-роз’яснювальну роботу із запрошеними щодо необхідності безумовного дотримання роботодавцями законодавства про працю, розуміння ними значення офіційного оформлення трудових відносин та соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість.

Працівники фіскального органу наголосили, що легалізація заробітної плати – винятково важлива соціальна проблеми. Використовуючи працю людей без належного оформлення документів, роботодавці порушують трудове законодавство, зокрема Кодекс Законів про працю України. При «тіньовій» зайнятості відбувається виплата заробітної плати «у конвертах», що призводить до втрати можливості користування державними гарантіями та трудового стажу при розрахунку розміру пенсії, відсутності внесків до фондів соціального страхування, що унеможливлює соціальний захист працівників.

«Враховуючи наявні ризики порушень законодавства по працю, важливим напрямком нашої роботи є повернення втрачених ресурсів в економіку держави та соціальний захист громадян. На сьогодні фіскальна служба є основним партнером добропорядних підприємців, які мають на меті отримання прибутку шляхом ведення чесного та прозорого бізнесу» - підсумувала проведені зустрічі заступник начальника Покровсько-Добропільського управління – начальник Покровського відділу податку на додану вартість Ірина Малахова.

Довідково: за результатами проведеної фахівцями Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області роботи протягом січня – березня п.р.:

- зменшено заборгованість по заробітній платі, до бюджетів надійшло 50,0 млн.грн. податку на доходи з фізичних осіб;

- легалізували трудові відносини (оформили їх офіційно) - 381 працівник, додатково надійшло 262,1 тис. грн. податку на доходи з фізичних осіб;

- додатково надійшло 86,7 тис.грн податку на доходи з фізичних осіб за рахунок збільшення рівня заробітної плати працівникам підприємств, на яких її виплачували у розмірі, нижчому за мінімально встановлений законодавством рівень.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Про актуальні питання звітності під час «гарячої лінії» в Покровській ДПІ

В приміщенні Центру обслуговування платників Покровської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області 23 січня відбувся сеанс телефонного зв’язку з платниками податків стосовно надання податкової звітності.

eye

320

Новини громад

24 січня 2024 14:00

До уваги платників податків! Кому необхідно нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ до 31 жовтня 2023 року

З 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше ніж до 01 серпня 2023 року, положення розд. XIV ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей

eye

541

Новини громад

16 жовтня 2023 15:42

На Донеччині зареєстровано майже 14 тис. РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з початку поточного року на Донеччині зареєстровано 2,8 тис. реєстраторів розрахункових операцій, з яких 0,6 тис. РРО та 2,2 тис. ПРРО.

eye

494

Новини громад

16 жовтня 2023 11:51

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію