• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ПРО ВАЖЛИВІ ТА АКТУАЛЬНІ ТЕМИ СЬОГОДЕННЯ НА СЕМІНАРІ ПОКРОВСЬКОЇ ОДПІ

eye

332

28.10.2018 09:25

Податкова

img

Фахівцями Покровської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області проведено спільний семінар за участі фахівців ГУ ДФС у Донецькій області, на якому головувала заступник начальника Покровсько – Добропільського управління - начальник Покровського відділу податку на додану вартість ГУ ДФС у Донецькій області Малахова Ірина Георгіївна.

Фахівці ГУ ДФС у Донецькій області під час заходу висвітлили актуальні питання, а саме:

- управління ризиками при адмініструванні ПДВ (СМКОР);

- декларування доходів громадян: податкова знижка;

- надання адміністративних послуг Центром обслуговування платників.

Ірина Георгіївна повідомила присутніх, що 22 березня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2018 року № 117 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних». Вона забезпечує функціонування системи зупинки реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, та забезпечує прозорість роботи контролюючих органів, шляхом запровадження публічного реєстру податкових накладних, реєстрація яких зупинена.

Платники податків мають змогу в он-лайн режимі знайти інформацію щодо стану розгляду та статусу таких накладних.

Зазначила, що 24 березня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 204 «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних», яка внесла зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року № 1246 «Про затвердження Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних».

Згідно порядку денного спеціалісти Покровської ОДПІ наголосили платникам, що триває кампанія Декларування громадянами доходів, отриманих у 2017 році, та про обов’язок подання декларацій та право на податкову знижку.

Лектор, Наталія Олександрівна, звернула увагу платників, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

Наголосила, що при цьому загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суму річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого у вигляді заробітної плати.

Для реалізації права на податкову знижку платнику податку необхідно заповнити та подати декларацію по 29 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Начальник управління обслуговування платників, Олена Яківна, нагадала присутнім, що електронний кабінет забезпечує електронну форму взаємодії платників податків та державних органів з контролюючими органами, надання/отримання документів, інформації та послуг.

Електронний кабінет складається з: апаратно – програмного комплексу; портального рішення для користувачів – платників податків;портального рішення для контролюючих органів; програмного інтерфейсу; інших інформаційних засобів.

Також зазначила, що звернувшись до Центрів обслуговування платників за адміністративною послугою, платник отримає необхідні бланки заяв, що надаються для отримання тієї чи іншої адміністративної послуги, відповідні зразки заповнення заяв та практичну/консультаційну допомогу фахівців Центрів при їх заповненні

Наприкінці зустрічі Малахова Ірина Георгіївна подякувала усім присутнім за увагу та виразила сподівання, що інформація, отримана на семінарському занятті, була корисною для слухачів та буде використана ними у своїй роботі.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Про актуальні питання звітності під час «гарячої лінії» в Покровській ДПІ

В приміщенні Центру обслуговування платників Покровської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області 23 січня відбувся сеанс телефонного зв’язку з платниками податків стосовно надання податкової звітності.

eye

320

Новини громад

24 січня 2024 14:00

До уваги платників податків! Кому необхідно нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ до 31 жовтня 2023 року

З 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше ніж до 01 серпня 2023 року, положення розд. XIV ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей

eye

541

Новини громад

16 жовтня 2023 15:42

На Донеччині зареєстровано майже 14 тис. РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з початку поточного року на Донеччині зареєстровано 2,8 тис. реєстраторів розрахункових операцій, з яких 0,6 тис. РРО та 2,2 тис. ПРРО.

eye

494

Новини громад

16 жовтня 2023 11:51

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію