• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

АКТУАЛЬНІ ТЕМИ СЬОГОДЕННЯ ОБГОВОРЮВАЛИСЬ НА СЕМІНАРІ ПОКРОВСЬКОЇ ОДПІ

eye

347

27.10.2018 21:33

Податкова

img

Фахівцями Покровської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області проведено спільний семінар за участі фахівців ГУ ДФС у Донецькій області, на якому головувала заступник начальника Покровсько – Добропільського управління - начальник Покровського відділу податку на додану вартість ГУ ДФС у Донецькій області Малахова Ірина Георгіївна.

Фахівці ГУ ДФС у Донецькій області під час заходу висвітлили актуальні питання, а саме:

- актуальні питання адміністрування акцизного податку;

- електронний сервіс ДФС-«Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс».

Ірина Георгіївна повідомила присутніх про те, що тема, якій присвячено семінар, є актуальною для платників податків як фізичних і юридичних осіб так і для громадян.

Згідно порядку денного спеціалісти Покровсько – Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області проінформували присутніх, що згідно внесених змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2008 №957 з 09.09.2017 відбулося підвищення мінімальних роздрібних цін на алкогольні напої.

Згідно внесених змін до Податкового Кодексу України з 2018 року підвищилися ціни на тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну – ст..215.3.2, 215.3.21, 215.3.3 ПКУ приблизно у 4 рази!

Наголосили,що управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Донецькій області, сектором контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області постійно проводиться аналіз нарахувань та сплати роздрібного акцизу до бюджету.

Враховуючи підвищення цін, надходження до бюджету у 2018 році повинні збільшитись мінімум у 2-3 рази. Велику увагу приділяється контролю за суб’єктами господарювання, що мають 2 і більше об’єктів продажу (більше одного магазину).

Враховуючи важливість застосування реєстраторів розрахункових операцій як один з елементів боротьби з тіньовою економікою, ДФС бере активну участь у напрацюванні змін до діючого законодавства за прикладом Європейських країн, де кожна торгівельна операція з роздрібного продажу супроводжується і підтверджується фіскальними чеками.

Фахівці проінформували присутніх про те,що розробляються в законодавстві наступні заходи:

- наприклад, громадяни матимуть можливість перевірити на веб-порталі ДФС наявність того чи іншого розрахункового документу, а також поєднати відображений у системі розрахунковий документ з гарантійним талоном на придбаний товар;

- пропонується також запровадження мотивації у вигляді компенсації вартості покупки для тих споживачів, які виявляють порушення порядку проведення розрахунків при придбання товарів (послуг);

- очільник ДФС підкреслює, що Урядом розглядається ідея придбання касових апаратів за рахунок сплачених податків, що автоматично знімає питання фінансового навантаження.

Згідно порядку денного начальник управління обслуговування платників Покровської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області Горбань Олена Яківна наголосила платникам, що у них є можливість отримати інформаційно-довідкові послуги в режимі оn–line та надати усні звернення громадян, відповідно до Закону України «Про звернення громадян» та інформацію на сервіс «Пульс» і про особу, стосовно якої проводиться перевірка, щодо поширення на неї заборон відповідно до Закону України «Про очищення влади» зателефонувавши до Контакт-центру за номером телефону: 0 800 501 007 безкоштовно зі стаціонарних телефонів, з мобільних телефонів - за тарифами операторів мобільного зв’язку).

Лектор, Олена Яківна, звернула увагу платників, що платники податків можуть скористатися послугою «Залиште питання – ми Вам зателефонуємо». Для отримання відповіді на запитання щодо оподаткування, крім технічних питань, які виникають при поданні звітності в електронному вигляді та реєстрації податкових накладних, для цього обов’язково необхідно залишити інформацію в наступній послідовності: код та номер стаціонарного телефону і чітко сформулювати запитання.

Наприкінці зустрічі Малахова Ірина Георгіївна подякувала усім присутнім за увагу та виразила сподівання, що інформація, отримана на семінарському занятті, була корисною для слухачів та буде використана ними у своїй роботі.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Про актуальні питання звітності під час «гарячої лінії» в Покровській ДПІ

В приміщенні Центру обслуговування платників Покровської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області 23 січня відбувся сеанс телефонного зв’язку з платниками податків стосовно надання податкової звітності.

eye

320

Новини громад

24 січня 2024 14:00

До уваги платників податків! Кому необхідно нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ до 31 жовтня 2023 року

З 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше ніж до 01 серпня 2023 року, положення розд. XIV ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей

eye

541

Новини громад

16 жовтня 2023 15:42

На Донеччині зареєстровано майже 14 тис. РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з початку поточного року на Донеччині зареєстровано 2,8 тис. реєстраторів розрахункових операцій, з яких 0,6 тис. РРО та 2,2 тис. ПРРО.

eye

494

Новини громад

16 жовтня 2023 11:51

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію