• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ПРО СПРАВЛЯННЯ РЕНТНОЇ ПЛАТИ ЗА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ (НОВІ СВЕДЛОВИНИ)

eye

351

26.10.2018 20:39

Податкова

img

Покровсько - Добропільське управління ГУ ДФС у Донецькій області доводить до відома платників рентної плати за користування надрами для видобування природного газу лист Державної фіскальної служби України № 25740/7/99-99-12-03-04-17 від 20.08.2018 «Про справляння рентної плати за користування надрами (нові сведловини)».

«Державна фіскальна служба України, керуючись п.п. 2, 20 п. 6 Положення про Державну фіскальну службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року № 236, з метою виконання покладених на неї завдань з адміністрування податків і зборів, забезпечення контролю за своєчасністю, достовірністю, повнотою їх нарахування повідомляє про таке.

Статтею 252 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) платникам рентної плати за користування надрами в частині видобування природного газу надано право застосування преференційної ставки плати для обсягів природного газу, що видобутий із нових свердловин починаючи з 2018 року.

У визначенні терміну нової свердловини для цілей обчислення зобов'язань з рентної плати за користування надрами в частині видобування природного газу, що затверджене п.п. 14.1.124 і п.14.1 ст. 14 Кодексу, встановлено, що основною ознакою свердловини є їх буріння від «донної поверхні суходолу».

Оскільки Кодекс не містить визначення терміну «донна поверхня суходолу», який, очевидно, визначає технологічні або геологічні умови виконання бурових робіт з будівництва свердловин, то згідно із п. 5.3 ст. 5 Кодексу терміни використовуються у значенні, встановленому іншими законами.

З огляду на викладене та з метою однозначності ідентифікації пов'язаних із оподаткуванням об'єктів, які створюють ресурс видобутих корисних копалин, для яких застосовуються преференційні ставки оподаткування рентною платою за користування надрами в частині видобування природного газу, ДФС звернулася листами до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства екології та природних ресурсів України та Державної служби геології та надр України з проханням поінформувати про визначення терміну «донна поверхня суходолу» у галузевому законодавстві, наприклад. Кодексі України про надра, Гірничому законі України, Законі України «Про нафту і газ».

Згідно з листами, наданими Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, Державною службою геології та надр України термін «донна поверхня суходолу» не визначено чинними нормативно-правовими законодавчими актами України. Таким чином, у платників рентної плати за користування надрами для видобування природного газу відсутні підставі для застосування преференційних ставок оподаткування рентною платою в частині свердловин, які без відповідного законодавчого підтвердження віднесені до «нових»».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Про актуальні питання звітності під час «гарячої лінії» в Покровській ДПІ

В приміщенні Центру обслуговування платників Покровської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області 23 січня відбувся сеанс телефонного зв’язку з платниками податків стосовно надання податкової звітності.

eye

320

Новини громад

24 січня 2024 14:00

До уваги платників податків! Кому необхідно нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ до 31 жовтня 2023 року

З 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше ніж до 01 серпня 2023 року, положення розд. XIV ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей

eye

541

Новини громад

16 жовтня 2023 15:42

На Донеччині зареєстровано майже 14 тис. РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з початку поточного року на Донеччині зареєстровано 2,8 тис. реєстраторів розрахункових операцій, з яких 0,6 тис. РРО та 2,2 тис. ПРРО.

eye

494

Новини громад

16 жовтня 2023 11:51

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію