• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ З РОЗГЛЯДУ ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН ПОКРОВСЬКОЇ ОДПІ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДФС У ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗА СІЧЕНЬ-ВЕРЕСЕНЬ 2018 РОКУ

eye

371

26.10.2018 20:08

Податкова

img

З початку року до Покровської ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області надійшло 9 письмових звернень громадян, що на 8 звернень менше, ніж за відповідний період 2017 року (17 звернень), з них: 9 заяв (100%).

Основними питаннями, які порушено у письмових зверненнях, що надійшли на розгляд до інспекції, є нарахування та сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (7 звернень); проведення перевірки правильності утримання податку на доходи фізичних осіб з пенсії (2 звернення).

Усі звернення громадян розглянуто у терміни, встановлені законодавством. Порушень термінів надання відповідей на звернення громадян за звітний період не встановлено.

Протягом січня – вересня 2018 року та у 2017 році скарг на недоліки у роботі територіального органу ДФС, на дії, бездіяльність посадових осіб, перегляд їх рішень, на корупційні діяння (зловживання владою або службовим становищем) посадових осіб до Покровської ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області не надходило.

Також протягом січня – вересня 2018 року та у 2017 році до Покровської ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області не надходило повторних, неодноразових та колективних звернень громадян.

З метою якісної організації та проведення особистих прийомів громадян посадовими особами Покровської ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області та виїзних особистих прийомів громадян у Покровській ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області керівництвом Головного управління ДФС у Донецькій області, графіки особистих прийомів розміщено на інформаційних стендах у ЦОП та у приймальнях громадян, на сайтах суб’єктів владних повноважень, у засобах масової інформації. Організовано здійснення попереднього запису на особистий прийом відповідно до вимог діючого законодавства з обов’язковим дотриманням графіків їх проведення.

З початку року у Покровській ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області керівництвом Головного управління ДФС у Донецькій області здійснено 3 виїзних особистих прийоми, на яких від громадян отримано 3 усних звернення, з них: 3 заяви (100%).

Основні питання, порушені в ході особистих прийомів – податок на доходи фізичних осіб (щодо обов’язку декларування доходів у вигляді вартості успадкованого майна, отриманого за заповітом у 2017 році – пай від третьої особи; право на податкову знижку та умови отримання податкової знижки; порядок обчислення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у разі отримання об'єкта житлової нерухомості у спадщину після смерті його власника (3 усних звернення)). За результатами розгляду на особистому прийомі дані питання було вирішено позитивно.

На особистих прийомах протягом січня – вересня 2018 року скарг, повторних, неодноразових, колективних звернень громадян не надходило.

У січні – вересні 2018 року проведено 5 професійно – економічних навчань працівників, задіяних у роботі ЦОП, з вивчення законодавства щодо розгляду звернень громадян та листів – оглядів Головного управління ДФС у Донецькій області щодо стану роботи з розгляду звернень громадян.

Кожного місяця на апаратних нарадах інспекції розглядаються питання про стан роботи зі зверненнями громадян.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Про актуальні питання звітності під час «гарячої лінії» в Покровській ДПІ

В приміщенні Центру обслуговування платників Покровської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області 23 січня відбувся сеанс телефонного зв’язку з платниками податків стосовно надання податкової звітності.

eye

320

Новини громад

24 січня 2024 14:00

До уваги платників податків! Кому необхідно нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ до 31 жовтня 2023 року

З 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше ніж до 01 серпня 2023 року, положення розд. XIV ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей

eye

541

Новини громад

16 жовтня 2023 15:42

На Донеччині зареєстровано майже 14 тис. РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з початку поточного року на Донеччині зареєстровано 2,8 тис. реєстраторів розрахункових операцій, з яких 0,6 тис. РРО та 2,2 тис. ПРРО.

eye

494

Новини громад

16 жовтня 2023 11:51

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію