• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Комісія з питань захисту прав дитини: ключові рішення та питання

eye

98

24.10.2024 18:05

Громада 1

img

24 жовтня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглядалися важливі питання, що стосуються малолітніх жителів громади та їхніх родин. 

Ключовими питаннями засідання стали:
 • Призначення опікунів для дітей, які залишилися без батьківського піклування.
 • Врегулювання юридичних аспектів дарування майна на користь дітей.
 • Обговорення ситуацій з дітьми, які перебувають під опікою за кордоном: їх навчання, лікування та соціальний захист.
•Затвердження персонального складу міждисциплінарної команди для забезпечення розроблення та виконання індивідуальних планів соціального захисту дитини, залишеної без батьківського піклування, дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування.

Під час кожного засідання комісії особлива увага приділяється  питанням евакуації родин із дітьми, забезпеченню їх безпечного переміщення та розміщення у нових більш безпечних місцях.

На сьогодні в громаді залишаються діти, які потребують особливого захисту та підтримки. Комісія, до складу якої входять представники служби у справах дітей, ювенальної поліції та комітету самоорганізації населення, постійно проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед таких родин та нагадує про необхідність евакуації до безпечних регіонів.
Лише за минулий тиждень вдалось евакуювати 9 дітей з Покровська та 10 дітей з Родинського. 

Своєю чергою, фахівці служби у справах дітей надають всебічну допомогу родинам під час евакуації, активно сприяють розселенню сімей із дітьми, вирішенню нагальних питань та наданню необхідної підтримки. Це включає не лише організацію переміщення, але й супровід сімей у нових умовах, допомогу в адаптації та забезпеченні базових потреб. Зараз в Покровську залишається 41 сім?я, де загалом мешкає 59 дітей. 

«Захист прав дітей сьогодні є одним із наших ключових завдань. Ми повинні зробити все можливе, щоб кожна дитина, незалежно від обставин, почувалася захищеною та мала доступ до належної опіки, навчання і лікування. Особливо важливо зараз підтримати родини, які змушені евакуюватися в безпечні регіони, забезпечивши їм максимальну підтримку та адаптацію в нових умовах», — зазначила Наталія Іваньо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Покровський центр комплексної реабілітації «Милосердя» продовжує роботу у селі Нересниця: пів року після релокації

Пів року тому Покровський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю (ЦКРОІ) «Милосердя» був вимушено переміщений до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області.

eye

77

Громада 1

25 жовтня 2024 14:00

Внаслідок обстрілу в Покровській громаді загинула місцева жителька

Російські окупаційні війська продовжують стирати з лиця землі Донеччину. З різного виду озброєння завдають ударів по населених пунктах, де живуть мирні мешканці.

eye

65

Громада 1

25 жовтня 2024 09:30

Комісія з питань захисту прав дитини: ключові рішення та питання

24 жовтня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглядалися важливі питання, що стосуються малолітніх жителів громади та їхніх родин.

eye

98

Громада 1

24 жовтня 2024 18:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію