• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Представники Покровської громади взяли участь в обговоренні майбутнього вугільних регіонів України

eye

115

21.10.2024 14:00

Новини громад

img

Днями у м. Шептицький (Червоноград) Львівської області пройшов Форум «Справедлива трансформація вугільних громад України», який об’єднав представників державної влади, міжнародних організацій та громад.

Ця подія відбулася за ініціативою та у співпраці із Кабінетом Міністрів України за підтримки Федерального міністерства екології та боротьби за клімат Німеччини та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Участь у заході взяли Тім Пранге, заступник Посла Німеччини в Україні,  Сергій Суярков –Головний секретар  Міністерства енергетики, Вікторія, Кірєєва – заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів,  Олексій Рябикін – заступник Міністра відновлення  розвитку громад, територій та інфраструктури, Віталій Кіндратів – заступник Міністра економіки, Андрій Гарус – Народний депутат України, голова Комітету ВР України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, Олексій Оржель – голова Київського офісу Секретаріату Енергетичних співтовариств, Торстен Воллерт – Міністр-радник з питань енергетики, клімату та захисту довкілля Представництва ЄС в Україні, Роберт Сом – регіональний директор Світового Банку  у справах країн Східної Європи, а також голови та представники громад - членів  Асоціації вугільних громад України, громадськість, медіа. 

Покровську громаду на Форумі представляли Наталія Іваньо, заступниця начальника Покровської МВА та Олег Фролов, начальник Управління стратегічного планування, зовнішніх зв’язків та комунікацій.

Під час форуму присутнім презентували «План дій зі справедливої трансформації вугільного мікрорегіону на період до 2030 року». Він спрямований на забезпечення соціально справедливого переходу до нових видів діяльності, підвищення якості життя жителів та створення умов для екологічно сталого розвитку, енергетичної стійкості й економічної диверсифікації вугільних громад. Понад рік над ним працювали близько 1000 представників уряду, місцевої влади, експертів, профспілок, шахтарів, громадських організацій та бізнесу.

Загальний план дій включає 3 стратегічні цілі:
-  Енергетичний перехід та чисте довкілля мікрорегіону для життєдіяльності різних поколінь та соціальних груп населення.
-  Нова конкурентоспроможна економіка вугільного мікрорегіону.
-  Вугільний мікрорегіон, який  адаптований до нових соціальних потреб мешканців.

Однією з головних подій заходу стало підписання низки важливих меморандумів, зокрема, з Румунією, Німеччиною, Польщею. Вони закладають основи для подальшої співпраці між урядом, місцевими громадами та міжнародними партнерами. Сторони координуватимуть зусилля для реалізації спільних заходів та програм, спрямованих на підтримку інвестиційного розвитку, поліпшення умов проживання, перехід на альтернативні джерела енергії та вирішення екологічних проблем.

Ці домовленості стануть визначними кроками для вугільних громад України на шляху до економічної, соціальної та екологічної трансформації, забезпечуючи майбутнє без залежності від вугілля та з новими перспективами розвитку.

«На жаль, на Донеччині через військову агресію рф, не відбулося справедливої трансформації. Але ми все одно повинні вже зараз думати, як ми будемо розвивати наш регіон, щоб зберегти певний баланс і уникнути диспропорцій у розвитку всіх громад,  Українці – це народ, який  попри всі труднощі,  виклики і загрози, продовжує відстоювати свою незалежність, працювати і досягати успіху. Я впевнена, що, згуртувавшись, заручившись підтримкою європейських партнерів, ми зможемо перетворити загрози і виклики на можливості і відновити краще, ніж було!», - зауважила Наталія Іваньо. 

Обговорили учасники Форуму і проблему професійної освіти, створення умов для повернення поваги до  робочих професій. Бо для відновлення і відбудови країни знадобляться спеціалісти різних професій. Також звернули увагу присутні і на необхідність подолання депресивності громад та вивели складники цього процесу: якісна медицина, умови для розвитку бізнесу та сприятлива екологія.  Адже можливість мати комфортне, безпечне життя для себе і своїх дітей на території громади забирає депресивність.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

«Усні історії»: музейники Покровська збирають свідчення війни від мешканців громади

Події сучасної російсько-української війни назавжди увійдуть в історію як приклад сміливої боротьби українського народу проти жорстокого агресора. Проте кожен з нас розуміє, що ця історія твориться завдяки діям звичайних людей на тлі великих потрясінь.

eye

22

Новини громад

25 жовтня 2024 15:00

Покровський центр комплексної реабілітації «Милосердя» продовжує роботу у селі Нересниця: пів року після релокації

Пів року тому Покровський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю (ЦКРОІ) «Милосердя» був вимушено переміщений до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області.

eye

47

Громада 1

25 жовтня 2024 14:00

Представники Покровської громади долучились до написання радіодиктанту єдності

Сьогодні українці з різних куточків країни приєднались до Радіодиктанту національної єдності, присвяченому Дню української писемності та мови.

eye

95

Новини громад

25 жовтня 2024 13:24

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію