• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Місто Покровськ стало асоційованим партнером Європейського альянсу міст і регіонів для відбудови України

eye

76

16.10.2024 14:07

Новини громад

img

На ім'я начальника Покровської МВА Сергія Добряка надійшов лист, підписаний Президентом Комітету регіонів ЄС Васко Алвесом Кордейру, що підтверджує членство Покровська у Європейському альянсі міст та регіонів для відбудови України.

"З великою повагою ми визнаємо стійкість і силу духу, які демонструє місто Покровськ перед обличчям безпрецедентних викликів. Ваша непохитна відданість добробуту вашої громади під час триваючого конфлікту заслуговує на визнання, - йдеться у листі. - З огляду на вашу офіційну заявку та принципи, що керують нашими спільними зусиллями, ми з радістю вітаємо місто Покровськ як асоційованого партнера Європейського альянсу міст і регіонів для відбудови України".

Також окремо зазначено, що Альянс приймає місто Покровськ, яке наразі представлене військовою адміністрацією, з розумінням того, що цивільні органи влади візьмуть на себе представництво після скасування воєнного стану. Такий підхід забезпечує наступність і належне представництво, що відображає прихильність Альянсу спільним демократичним цінностям.

Європейський альянс міст та регіонів для відбудови України був запущений у дію 29 червня 2022 року Європейським комітетом регіонів ЄС та його партнерами, європейськими та українськими асоціаціями місцевих і регіональних органів влади.

Цей орган об’єднує зусилля міст і регіонів ЄС та України, а також їхніх національних представницьких асоціацій для реконструкції України.

Мета альянсу – координувати міста й регіони ЄС, готові задіяти ресурси для підтримки ефективної та сталої відбудови України, сприяти співпраці в рамках «Платформи з відбудови України», а також надавати консультації для міст і регіонів України щодо нарощування потенціалу, належного врядування й технічної допомоги.

"Приєднання Покровська до Європейського альянсу відкриває нові горизонти для нашого міста. Ми готові активно співпрацювати з європейськими партнерами для відновлення та розвитку. Майбутнє України – в Європі!" - зазначив Сергій Добряк.

"Ми впевнені, що ця співпраця значною мірою сприятиме нашим спільним цілям щодо мирного та сталого відновлення" - йдеться в листі від Комітету регіонів ЄС.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

«Усні історії»: музейники Покровська збирають свідчення війни від мешканців громади

Події сучасної російсько-української війни назавжди увійдуть в історію як приклад сміливої боротьби українського народу проти жорстокого агресора. Проте кожен з нас розуміє, що ця історія твориться завдяки діям звичайних людей на тлі великих потрясінь.

eye

22

Новини громад

25 жовтня 2024 15:00

Покровський центр комплексної реабілітації «Милосердя» продовжує роботу у селі Нересниця: пів року після релокації

Пів року тому Покровський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю (ЦКРОІ) «Милосердя» був вимушено переміщений до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області.

eye

47

Громада 1

25 жовтня 2024 14:00

Представники Покровської громади долучились до написання радіодиктанту єдності

Сьогодні українці з різних куточків країни приєднались до Радіодиктанту національної єдності, присвяченому Дню української писемності та мови.

eye

95

Новини громад

25 жовтня 2024 13:24

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію