• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Представниця Покровської громади взяла участь у другому Конгресі жінок Донеччини

eye

76

14.10.2024 15:30

Громада 1

img

11-12 жовтня у Києві проходив Другий Конгрес жінок Донеччини «Від рятування до миробудування», організований ГО «SMARTA» і Донецька обласна державна адміністрація за підтримки ООН Жінки в Україні.

Захід об’єднав 130 представниць активного жіноцтва Донеччини, представників Уряду і парламенту України, регіональної та місцевої влади Донецької області, сектору безпеки і оборони, донорських організацій і медіа. Долучилася до участі у заході і заступниця начальника управління сім’ї, молоді та спорту Покровської міської ради Яна Штурхецька. 

Головні теми обговорення під час Конгресу:  
??вплив війни на жінок та дівчат, 
??жіноче лідерство і гендерна рівність під час війни, 
??пріоритети безпеки та стійкості в рамках Національного плану дій 1325, 
??роль жінок у відновленні Донеччини після війни.

На початку заходу слово мав заступник начальника Донецької ОДА Олександр Шевченко, який зачитав звернення очільника Донеччини Вадима Філашкіна.

У панельній дискусії «Вплив війни на жінок і дівчат» взяла участь радниця голови Донецької ОДА Тамара Лук’янчук. Вона говорила про те, як військові дії вплинули на жіноцтво Донеччини, з якими проблемами доводиться стикатись та як спільно їх долати.

Начальниця Управління сім'ї, молоді та масових заходів НПВ Донецької ОДА Лілія Золкіна взяла участь панельній дискусії «Безпека і стійкість – пріоритет Національного і локальних планів дій 1325 - Відповідь держави і суспільства на зростаючий рівень насильства щодо жінок і дівчат».

За підсумками заходу ухвалили резолюцію, яка окреслює спільні цілі й фіксує рекомендації для різних рівнів влади та громадянського суспільства.

«Під час Конгресу зазначалося, що зараз він проводиться у Києві. Але всі ми віримо, що проведення заходу повернеться до рідної Донеччини. Разом ми зможемо відбудувати наші міста і села, повернути мир та справедливість, і кожна жінка стане невіддільною частиною цього процесу», - сказала Яна Штурхецька

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Покровський центр комплексної реабілітації «Милосердя» продовжує роботу у селі Нересниця: пів року після релокації

Пів року тому Покровський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю (ЦКРОІ) «Милосердя» був вимушено переміщений до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області.

eye

47

Громада 1

25 жовтня 2024 14:00

Внаслідок обстрілу в Покровській громаді загинула місцева жителька

Російські окупаційні війська продовжують стирати з лиця землі Донеччину. З різного виду озброєння завдають ударів по населених пунктах, де живуть мирні мешканці.

eye

41

Громада 1

25 жовтня 2024 09:30

Комісія з питань захисту прав дитини: ключові рішення та питання

24 жовтня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглядалися важливі питання, що стосуються малолітніх жителів громади та їхніх родин.

eye

80

Громада 1

24 жовтня 2024 18:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію