• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сергій Добряк: «Під загрозою опалювальний сезон. Скоріш за все його не буде»

eye

144

11.10.2024 18:30

Громада 1

img

Щодня Покровська громада зазнає обстрілів. Минулої доби ворог застосував КАБи та артилерію, пошкодивши соціальні об’єкти та житлові будинки. 

«Війська рф виживають з міста людей, гатять по житловому сектору та об'єктах критичної інфраструктури, щоб Покровська громада була без опалення, без води та електропостачання. А попереду зима. Через відсутність газу, води та електрики під загрозою опалювальний сезон і скоріш за все, його не буде», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Станом на сьогодні в Покровську залишається трохи більш як 12 тисяч місцевих жителів та 70 дітей. Як зауважив очільник громади, всі родини, в яких виховуються неповнолітні, дали згоду на евакуацію і вже збираються до більш безпечних регіонів. 

Евакуація трохи сповільнилась. Раніше в день виїжджало по 1 000 осіб, зараз – до 300. 

«Дякую тим, хто вже евакуювався та вкотре закликаю жителів громади не відкладати прийняття цього рішення. Я розумію, що дехто прийняв рішення залишиться, але ж треба розуміти, що неможливо жити в нелюдських умовах: без опалення, світла, води. Взимку це неможливо. Ворог наближається, б’є артилерією по житлових будинках. Це дуже небезпечно. І може настати такий момент, що буде просто нікому розбирати завали», – додав Сергій Добряк. 

Через постійні обстріли в Покровську вже зруйновано 80% критичної інфраструктури. Попри те, що відсутнє центральне водопостачання, питна вода є. Її територією громади розвозять працівники КП «Покровськводоканал», є точки роздачі води, які працюватимуть до тих пір, поки цього дозволятиме безпекова ситуація.

 
В деяких районах міста, у м.Родинському та у селах громади відсутнє електропостачання. Але, на жаль, через великий обсяг пошкоджень та постійні обстріли відновити його поки технічно неможливо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Покровський центр комплексної реабілітації «Милосердя» продовжує роботу у селі Нересниця: пів року після релокації

Пів року тому Покровський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю (ЦКРОІ) «Милосердя» був вимушено переміщений до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області.

eye

47

Громада 1

25 жовтня 2024 14:00

Внаслідок обстрілу в Покровській громаді загинула місцева жителька

Російські окупаційні війська продовжують стирати з лиця землі Донеччину. З різного виду озброєння завдають ударів по населених пунктах, де живуть мирні мешканці.

eye

41

Громада 1

25 жовтня 2024 09:30

Комісія з питань захисту прав дитини: ключові рішення та питання

24 жовтня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглядалися важливі питання, що стосуються малолітніх жителів громади та їхніх родин.

eye

80

Громада 1

24 жовтня 2024 18:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію