• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Питання сім’ї, протидії домашньому насильству та гендерної рівності обговорили на засіданні координаційної ради

eye

125

10.10.2024 14:35

Громада 1

img

9 жовтня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової відбулось засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

До участі у заході долучилися представники управління сім?ї, молоді та спорту, відділу освіти, охорони здоров'я, юридичного відділу, служби у справах дітей, центру соціальних служб, прокуратури, пробації та інші суб'єкти взаємодії, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Михайло Снопенко, заступник начальника управління – начальник відділу молодіжної політики та масових заходів національно-патріотичного виховання управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації доповів про реалізацію державної політики у сфері гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі, сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом.

Про допомогу жінкам у кризових ситуаціях розповіла Тетяна Козлова, кар’єрна консультантка кар'єрного хабу «ВОНА». Вона презентувала послуги кар’єрного «ВОНА хаб» для допомоги жінкам, які проживають на території України та постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства.

Співзасновниця ГО «Зв'язок» Яна Твереза розповіла, як її організація опікується психологічним здоров’ям та соціальною підтримкою жінок та дітей.

Про затвердження «Програми для постраждалих осіб від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі на 2024-2026 роки» доповіла заступниця начальника Управління сім’ї, молоді та спорту Покровської МВА Яна Штурхецька. Також вона повідомила про затвердження Плану заходів з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на IV квартал 2024 року.

«Сьогодні ми вперше провели засідання координаційної ради в місті Дніпро, прийняли низку важливих рішень та обговорили плани роботи до кінця року. Дуже важливо, що всі суб?єкти взаємодії знаходяться у постійному контакті один з одним та продовжують допомагати людям  постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі», - зазначила заступниця начальника Управління сім'ї, молоді та спорту Яна Штурхецька.

Загальна інформація щодо контактів служб підтримки та допомоги постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі:

Урядова гаряча лінія: 
15-47 - для громадян України,
+38044284-19-15 - для громадян, які знаходяться за кордоном.

Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації
- 0-800-500-335 (з мобільного або стаціонарного телефону) або 116-123 (з мобільного).

0-800-500-202/102 - Гаряча лінія Національної поліції України.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Покровський центр комплексної реабілітації «Милосердя» продовжує роботу у селі Нересниця: пів року після релокації

Пів року тому Покровський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю (ЦКРОІ) «Милосердя» був вимушено переміщений до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області.

eye

47

Громада 1

25 жовтня 2024 14:00

Внаслідок обстрілу в Покровській громаді загинула місцева жителька

Російські окупаційні війська продовжують стирати з лиця землі Донеччину. З різного виду озброєння завдають ударів по населених пунктах, де живуть мирні мешканці.

eye

41

Громада 1

25 жовтня 2024 09:30

Комісія з питань захисту прав дитини: ключові рішення та питання

24 жовтня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглядалися важливі питання, що стосуються малолітніх жителів громади та їхніх родин.

eye

80

Громада 1

24 жовтня 2024 18:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію