• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Плата за землю в умовах воєнного стану

eye

136

23.09.2024 09:54

Новини громад

img

Покровська міська територіальна громада, як і інші наближені до лінії фронту громади, потерпає від ворожих обстрілів. Це створює загрозу життю людей та унеможливлює здійснення господарської діяльності на частині територій. У зв’язку з чим гостро постає питання сплати податків, зокрема, плати за землю.

Доводимо до відома землевласників та землекористувачів, що в умовах воєнного стану Податковим кодексом України додатково передбачено випадки, коли не сплачується земельний податок за земельні ділянки:

1)забруднені вибухонебезпечними предметами;

2)непридатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами, у разі прийняття сільськими, селищними, міськими радами, військовими адміністраціями та військово-цивільними адміністраціями рішень про встановлення податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборів у порядку, визначеному ПКУ.

Не нараховується орендна плата за договорами оренди земельних ділянок державної і комунальної власності:

1) які забруднені вибухонебезпечними предметами,

2) які непридатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами,

3) якщо прийнято рішення про затвердження робочого проекту землеустрою щодо консервації земельної ділянки на строк, визначений цим робочим проектом.

Період для звільнення від плати за землю визначається окремо кодексом.

Поряд з тим додаткові пільги щодо сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки можуть встановлюватися:

- за земельні ділянки, на яких розташовані об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, знищені внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією РФ проти України, дані про знищення яких та дані про земельні ділянки, на яких були розташовані зазначені об’єкти нерухомого майна, внесені до відповідного Державного реєстру майна;

- за земельні ділянки, забруднені вибухонебезпечними предметами (на підставі даних Державного земельного кадастру);

- за земельні ділянки, що перебувають у консервації (на підставі даних Державного земельного кадастру та рішення ОМС про затвердження робочого проєкту землеустрою щодо консервації земельної ділянки);

- за земельні ділянки, непридатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами, у випадку прийняття рішень про встановлення податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборів

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

«Усні історії»: музейники Покровська збирають свідчення війни від мешканців громади

Події сучасної російсько-української війни назавжди увійдуть в історію як приклад сміливої боротьби українського народу проти жорстокого агресора. Проте кожен з нас розуміє, що ця історія твориться завдяки діям звичайних людей на тлі великих потрясінь.

eye

22

Новини громад

25 жовтня 2024 15:00

Покровський центр комплексної реабілітації «Милосердя» продовжує роботу у селі Нересниця: пів року після релокації

Пів року тому Покровський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю (ЦКРОІ) «Милосердя» був вимушено переміщений до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області.

eye

47

Громада 1

25 жовтня 2024 14:00

Представники Покровської громади долучились до написання радіодиктанту єдності

Сьогодні українці з різних куточків країни приєднались до Радіодиктанту національної єдності, присвяченому Дню української писемності та мови.

eye

95

Новини громад

25 жовтня 2024 13:24

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію