• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

День усиновлення – свято тих, хто дарує дітям тепло та батьківську любов

eye

114

17.09.2024 15:10

Громада 1

img

17 вересня в Україні відзначають День усиновлення — важливе свято, яке підкреслює значення сімейного тепла та любові для дітей, які потребують батьківської опіки та піклування. 

Це нагода привернути увагу до питань усиновлення, підтримати усиновлювачів і створити умови для забезпечення дітям щасливого і здорового життя у сім'ї. Усиновлення — це не лише юридичний процес, а й акт великої людяності та любові. 

У Покровській громаді функціонують 3 дитячих будинки сімейного типу та 4 прийомні сім'ї, у яких виховується загалом 31 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування. Всі вони евакуйовані, перебувають в безпечних регіонах країни та за кордоном. 

За словами начальниці служби у справах дітей Оксани Діми, сьогодні на обліку  служби перебуває 10 усиновлювачів. Лише у період з 2022 по 2024 рр.  були усиновлені три дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування.

«Повномасштабна війна забрала батьків у багатьох дітей, залишивши їх сиротами. Водночас деякі сім'ї сьогодні все частіше задумуються над тим, щоб дати цим дітям шанс на життя в іншій люблячій сім’ї. Адже любов не має генетичних обмежень, і справжнє батьківство полягає не в спорідненості крові, а в бажанні дарувати безмежну турботу й любов дитині, яка стає сином чи донькою», – зазначила Оксана Діма. 
 

Сьогодні ми вшановуємо тих, хто подарував дітям нову сім'ю, і тих, хто цього потребує. Разом ми можемо змінювати долі та будувати майбутнє, де кожна дитина відчує родинне тепло.

Вітаємо усіх, хто вже став батьками через усиновлення! Дякуємо тим, хто допомагає дітям знайти нові домівки!

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Покровський центр комплексної реабілітації «Милосердя» продовжує роботу у селі Нересниця: пів року після релокації

Пів року тому Покровський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю (ЦКРОІ) «Милосердя» був вимушено переміщений до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області.

eye

47

Громада 1

25 жовтня 2024 14:00

Внаслідок обстрілу в Покровській громаді загинула місцева жителька

Російські окупаційні війська продовжують стирати з лиця землі Донеччину. З різного виду озброєння завдають ударів по населених пунктах, де живуть мирні мешканці.

eye

41

Громада 1

25 жовтня 2024 09:30

Комісія з питань захисту прав дитини: ключові рішення та питання

24 жовтня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглядалися важливі питання, що стосуються малолітніх жителів громади та їхніх родин.

eye

80

Громада 1

24 жовтня 2024 18:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію