• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До Вінниці на зберігання привезуть з Покровська пам’ятник Миколі Леонтовичу

eye

56

13.09.2024 17:25

Громада 1

img

12 вересня 2024 року начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом із своєю заступницею Маргаритою Ідрісовою здійснили робочу поїздку на Вінниччину, в ході якої було підписано Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння між Вінницькою та Покровською громадами. 

Однією з перших ініціатив стало убезпечення пам’ятника Миколі Леонтовичу, який перевезуть до Вінниці на зберігання. 

Це рішення було прийнято у зв'язку з постійними артилерійськими обстрілами Покровської громади та необхідністю збереження культурної спадщини.

Начальник міської адміністрації Покровська Сергій Добряк зазначив, Меморандум про співпрацю між містами розпочався саме з культурної галузі, але може бути розширений в майбутньому.

«Вінниця обрана не випадково, адже саме тут Микола Леонтович народився та творив, і саме тут його було вбито у 1921 році. Вінниччина завжди мала важливе значення для його творчої спадщини. І сьогодні ми ведемо боротьбу за свою незалежність, свободу та життя від рашистської навали. Тому було прийнято спільне рішення між двома містами про тимчасовий прихисток для пам’ятника тим більше, що вінницький парк має ім’я видатного українця – Миколи Леонтовича. Меморандум – це перший крок до тіснішої співпраці між нашими містами, яка може включати не лише культурні проєкти, але й економічну та соціальну підтримку на шляху до спільної Перемоги», – говорить Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

До Вінниці на зберігання привезуть з Покровська пам’ятник Миколі Леонтовичу

12 вересня 2024 року начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом із своєю заступницею Маргаритою Ідрісовою здійснили робочу поїздку на Вінниччину, в ході якої було підписано Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння між Вінницькою та Покровською ТГ.

eye

56

Громада 1

13 вересня 2024 17:25

Аби полегшити шлях до безпеки: евакуйовані покровчани отримали дорожні набори

Покровська МВА спільно із благодійниками продовжують докладати зусилля, щоб забезпечити евакуйованих жителів Донеччини найнеобхіднішим.

eye

52

Громада 1

13 вересня 2024 12:50

Реабілітаційний центр «Милосердя» знайшов нових друзів - помічників

Покровський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Милосердя», який було релоковано до Закарпаття, продовжує налагоджувати комунікацію з представниками благодійних фондів і створювати комфортні умови для розвитку та навчання своїх вихованців.

eye

68

Громада 1

12 вересня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію