• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Евакуація дітей та створення освітньо-культурно-спортивних центрів в безпечних регіонах країни: керівники структурних підрозділів Покровської громади зібрались на нараду

eye

39

12.09.2024 11:40

Громада 1

img

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової та за участю представників відділу освіти,  відділу культури та ОКС, а також Управління сім`ї, молоді та спорту відбулась робоча нарада, під час якої були розглянуті питання всебічної підтримки внутрішньо переміщених осіб, які евакуювались з Донеччини до більш безпечних регіонів країни. 

За словами Маргарити Ідрісової, одним з таких стала Дніпропетровська область, де знайшли прихисток близько 11 тисяч покровчан. 1700 з них – діти, 685 з яких перебувають у самому м.Дніпро. 

«Наразі ми розглядаємо можливість та займаємось пошуком приміщення для створення освітньо-культурно-спортивного центру, де б наші мешканці мали можливість отримати всі ті послуги, якими вони користувались у Покровську. А це проведення позашкільних занять, спортивних тренувань, занять з музики та доступу до бібліотечного фонду», - зазначила заступниця очільника громади. 

Сьогодні увага працівників відділу освіти зосереджена на примусовій евакуації дітей, яка триває у громаді. У цьому питанні освітяни плідно співпрацюють з правоохоронними органами та проводять моніторинг місць знаходження неповнолітніх мешканців громади. 

Як зауважила начальниця відділу освіти Любов Воротинцева, станом на сьогодні, в Покровській ТГ досі залишаються 870 школярів з 6 565 зареєстрованих та 125 позашкільнят з 1 486. Крім того, триває тарифікація закладів освіти та формування статистичної звітності. 

У зв'язку із загостренням ситуації у Покровській громаді, спортивне обладнання установ, підпорядкованих управлінню сім'ї, молоді та спорту, було евакуйоване на Дніпропетровщину. Зараз триває вирішення організаційних питань, щоб спортивний інвентар не просто знаходився на зберіганні, а й працював для людей.

Попри те, що спортсмени з родинами виїжджають до більш безпечних регіонів, вони продовжують тренуватись та брати участь у змаганнях вже поза межами Покровська. 

Готуються відновлювати роботу культурних осередків в більш безпечних регіонах, зокрема, й на Дніпропетровщині, й працівники відділу культури. За словами Олени Олехнович, тут планується відновлення занять для вихованців музичної школи, буде поновлена можливість відвідувати бібліотеку. 

У ході наради всі керівники отримали відповідні доручення та ретельно розглянули плани роботи на найближчий час.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Реабілітаційний центр «Милосердя» знайшов нових друзів - помічників

Покровський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Милосердя», який було релоковано до Закарпаття, продовжує налагоджувати комунікацію з представниками благодійних фондів і створювати комфортні умови для розвитку та навчання своїх вихованців.

eye

29

Громада 1

12 вересня 2024 14:30

Евакуація дітей та створення освітньо-культурно-спортивних центрів в безпечних регіонах країни: керівники структурних підрозділів Покровської громади зібрались на нараду

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової та за участю представників відділу освіти, відділу культури та ОКС, а також Управління сім`ї, молоді та спорту відбулась робоча нарада.

eye

39

Громада 1

12 вересня 2024 11:40

Через значні пошкодження енергетичних об’єктів відновити електропостачання у північній частині міста технічно неможливо

Тиждень тому, 5 вересня, росія здійснила черговий акт тероризму. Її снаряди знову були спрямовані на об'єкти критичної інфраструктури. Серед них – енергетичні підприємства ДТЕК.

eye

33

Громада 1

12 вересня 2024 10:40

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію