• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровській громаді тривають жнива

eye

72

06.09.2024 19:00

Громада 1

img

Попри складну безпекову ситуацію та близькість лінії проведення воєнних дій, на території Покровської міської територіальної громадини продовжуються жнива сільськогосподарських культур, наразі проходить збір урожаю соняшника.

Оперативні дані по збору урожаю узагальнюються Управлінням земельних ресурсів та агропромислового розвитку Покровської міської військової адміністрації. За словами начальника відділу з питань агропромислового розвитку управління Ольги Богачової під урожай 2024 року на території громади сільгосппідприємствами та фермерськими господарствами, які звітують до органів статистики, посіяно 10 045,0 га соняшника, але враховуючи наближення лінії фронту до Покровської міської територіальної громади, не всі сільгосппідприємства мають можливість зібрати урожай соняшника з полів, через те, що свою діяльність вони здійснювали на території Лисівського старостинського округу.

Ольга Богачова зазначає, що основним критерієм початку жнив соняшника є вологість насіння, яка залежить від фази дозрівання та погодних умов. Так оперативними даними вже зібрано 2080,0 га соняшника з урожайністю 18,5 ц /га.

Найбільшу площу зібрало СТОВ АФ «Дружба», бо частина полів була засіяна ранніми сортами соняшника, де вологість достигла необхідних показників. Інші сільськогосподарські підприємства, тільки починають збір врожаю, вірять в ЗСУ та сподіваються на краще.

У разі виникнення земельних питань або питань пов’язаних з агропромисловим розвитком громади, звернутися за консультацією можна до Управління земельних ресурсів та агропромислового розвитку за телефонами: 0955059385 або 0669734711.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію