• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Регбі у Покровську: річниця від дня заснування та чергові перемоги

eye

39

06.09.2024 16:30

Громада 1

img

6 вересня 2024 року виповнюється 17 років, як у Покровську функціонує секція регбі. У день річниці регбістам є чим пишатися. За час роботи секції підготовлено:

??500 чемпіонів та призерів Чемпіонатів України з регбі серед юнаків, 
??12 майстрів спорту України, 
??66 кандидатів у майстри спорту України з регбіліг, 
??4 майстри спорту України,
??13 кандидатів у майстри спорту України з регбі.

У 2017 році відбувся ребрендинг регбі в Донецькій області. Був заснований регбійний клуб «Твердий знак», до якого увійшли спортсмени Покровська та Селидова, котрі захищають честь регіону на національних чемпіонатах з регбі та регбіліг.

«Сьогодні це сумна дата для мене. Через близькість фронту Покровськ зазнає все більших руйнувань, люди виїжджають, сьогодні місто без світла та зв‘язку. Але я точно знаю, що це чорна смуга, за якою обов‘язково буде біла. Повернемось, відродимось, як Фенікс з попелу», - зазначає директор ДЮСШ м. Покровськ, тренер-викладач з регбі, майстер спорту України з регбіліг, тренер вищої категорії Юркін Ігор. 

Слова тренера підтверджуються діями. Попри всі негаразди – регбісти Донеччини знову в числі кращих. Днями вони вибороли «срібло» чемпіонату України з тач-регбіліг. 

31 серпня в Тернополі відбувся чемпіонат України з тач-регбіліг серед юнаків 2007-2009 років народження, в якому взяли участь 5 команд з міст Тернопіль, Львів, Хмельницький, Івано-Франківськ та Донецької області.

Команда Донеччини РК «Твердий знак» (у складі якої представники Покровської громади Руслан Ліпісій, Роман Ломонос, Кирило Безбородов, Богдан Булгаков, Микита Коровченко, Олексій Гаркуша) посіла друге місце.

«Якщо говорити про види спорту, що активно культивуються та лідирують у нашій громаді, то неодмінно на думку спадає і регбі. В цьому неабияка заслуга тренера Ігоря Юркіна. За роки існування секції він завжди горів, жив своїм видом спорту та надихав вихованців власним прикладом. У цей непростий час ми зичимо регбістам, як і всім спортсменам громади, не втрачати оптимізму, продовжувати тренуватися і перемагати», - говорить начальник управління сім’ї, молоді та спорту Віталій Щербинка.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію