• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Острівець безпеки для дітей з України: учні Покровської громади відправились на відпочинок до Мальти

eye

143

22.08.2024 15:01

Громада 1

img

За ініціативою Покровської МВА у рамках спільної флагманської ініціативи Європейського комітету регіонів та Асоціації міст України «Літні табори для українських дітей» 14 учнів Покровської громади протягом тижня відпочиватимуть на Мальті 

Враховуючи близькість фронту та постійні обстріли Покровська МВА звернулась до Президента Європейського комітету регіонів з проханням розглянути можливість психологічної реабілітації дітей у безпечному місці, де вони зможуть хоча б на деякий час відволіктися від непростих реалій сьогодення та насолодитися культурними, спортивними, освітніми та розважальними заходами.  І вже незабаром отримала позитивну відповідь. 

«Діти нашої громади позбавлені дитинства: вони не мають можливості повноцінно займатися у школі, гратися на дитячих майданчиках, кожного дня здригаються від звуків обстрілів. Подорож до Мальти – це чудова нагода відпочити та насолодитись пейзажами Середземномор’я», - зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Сьогодні у подорож до Мальти відправилось 14 учнів пільгових категорій, у тому числі діти батьків, які мають статус учасника бойових дій; із сімей, загиблих ветеранів війни, захисників та захисниць України; діти, які мають статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Дорога досить довга. Наразі група жителів Покровська курсує до Львова, звідти автобусом до Будапешту. 


«Ми дуже вдячні Покровсько-Мирноградській організації профспілки працівників вугільної промисловості, яка на безоплатній основі надала автобус зі Львова до Будапешту і у зворотньому напрямку. Це вагома допомога в організації відпочинку для наших дітей», - додала заступниця начальника УСЗН Олена Павленко. 

На Мальті група покровських учнів перебуватиме тиждень. За цей час вони ознайомляться із культурою та історією країни, відвідають історичні місця, культурні пам’ятки та музеї. 


«Ми дуже вдячні організаторам подорожі за те, що в такий скрутний час ми маємо можливість відволіктися від війни та побачити світ очима дітей, розвинути та підтягнути свою іноземну мову. Крім того, подорож буде містити безліч екскурсій. Впевнена, буде цікаво та змістовно», - зазначила директорка ЗОШ №9 Валентина Рудик.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ГМ «Проліска» надала постраждалим від обстрілу гуманітарну допомогу

Уночі 20 серпня ворог завдав удару по Покровську. Сьогодні гуманітарна місія «Проліска» в черговий раз надає допомогу мешканцям, домогосподарства яких зазнали руйнувань.

eye

83

Громада 1

22 серпня 2024 15:35

Острівець безпеки для дітей з України: учні Покровської громади відправились на відпочинок до Мальти

За ініціативою Покровської МВА у рамках спільної флагманської ініціативи Європейського комітету регіонів та Асоціації міст України «Літні табори для українських дітей» 14 учнів Покровської громади протягом тижня відпочиватимуть на Мальті.

eye

143

Громада 1

22 серпня 2024 15:01

Сергій Добряк: вибухи двох ракет С-300 посеред житлової забудови чув не тільки Покровськ, а й найближчі населені пункти

Сьогодні серед ночі ворог атакував наше місто, внаслідок чого пошкоджені житлові багатоповерхівки та один з соціальних об?єктів міста.

eye

138

Громада 1

20 серпня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію