• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

За підтримки благодійників евакуйовані мешканці отримують всебічну допомогу 

eye

122

19.08.2024 10:39

Новини громад

img

За участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги. 

Цього разу були розглянуті питання щодо забезпечення питною водою та гарячим харчуванням людей, які евакуюються через евакопункт у Покровську.

В цьому питанні велику допомогу Покровській МВА надають благодійні організації Solidarities International та World Central Kitchen. 

«Спільно із Донецькою ОДА ми докладаємо зусиль, щоб евакуація населення пройшла якомога комфортно. За підтримки благодійників забезпечуємо мешканців водою, гарячим харчуванням та засобами гігієни. Розуміємо, як це важко покинути свій рідний дім, але наразі в цьому є гостра потреба. Тож вкотре закликаємо наших жителів не зволікати з прийняттям рішення та виїжджати в більш безпечні регіони країни», - зауважила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо. 

Нагадаємо, щоденно із залізничного вокзалу Покровська відправляється евакуаційний поїзд, який їде через Дніпропетровську (м. Павлоград, м. Дніпро, м. П’ятихатки), Кіровоградську (м. Олександрія, м. Знам’янка), Черкаську (м. Сміла, м. Городище, м. Корсунь-Шевченківський), Київську (м. Миронівка, м. Біла Церква), Вінницьку (м. Козятин, м. Вінниця, м. Жмеринка), Хмельницьку (м. Хмельницький), Тернопільську (селище Підволочиськ, м. Тернопіль) та Львівські (м. Злочів, селище Красне, м. Львів) області (без розселення);

22 та 30 серпня евакуаційний потяг йде до Рівненської області (з безкоштовним розселенням). 

Крім того, за заявкою військових адміністрацій населених пунктів сім’ї з дітьми, за бажанням, можуть бути евакуйовані автомобільним транспортом до м. Решетилівка, Полтавська область, із безкоштовним розселенням.

Жителі Донеччини, які евакуюються до Рівненської, Закарпатської областей та м. Решетилівка (Полтавська область) отримують додаткові соціальні гарантії:

• разова грошова виплата від ЮНІСЕФ або УВКБ ООН у розмірі 10800 грн на 1 особу (у разі, якщо евакуйовані особи раніше не отримували цю виплату);
• допомога на проживання деяким категоріям внутрішньо переміщених осіб;
• безкоштовне житло у місцях тимчасового поселення (Рівненська, Закарпатська області та м. Решетилівка (Полтавської області) або приватних будинках (сільські громади Рівненської області);
• гуманітарна, медична та психологічна допомоги.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

"Терор цивільного населення має зупинитись», - голова ООН в Україні Матіас Шмате під час візиту до Покровська

Сьогодні команда представників УКГС ООН у складі гуманітарного координатора, голови ООН в Україні Матіаса Шмале, глави УКГС ООН в Україні Сари Хилдинг та спеціаліста з гуманітарних питань УКГС ООН Анастасії Альохіної завітали до Покровської громади.

eye

45

Новини громад

21 серпня 2024 17:12

Набір учасників на навчальну програму «Українські громади на шляху до європейської інтеграції»

Фонд «Освіта для демократії» та ГО «Точка доступу» запрошують представників та представниць Запорізької, Донецької та Херсонської областей, до участі у програмі «Українські громади на шляху до європейської інтеграції».

eye

38

Новини громад

20 серпня 2024 14:29

Сергій Добряк: вибухи двох ракет С-300 посеред житлової забудови чув не тільки Покровськ, а й найближчі населені пункти

Сьогодні серед ночі ворог атакував наше місто, внаслідок чого пошкоджені житлові багатоповерхівки та один з соціальних об?єктів міста.

eye

78

Громада 1

20 серпня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію