• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Наталія Іваньо: «Евакуація – це і є захист прав дитини на щасливе та спокійне життя»

eye

329

14.08.2024 15:26

Новини громад

img

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дітей, під час якого було розглянуто 37 важливих питань, спрямованих на забезпечення прав та добробуту юних мешканців громади.

Левова частка з них, а саме 32 пакети документів, стосувалась надання неповнолітнім статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних  конфліктів.

Декілька питань були пов’язані із правочинами з нерухомістю, а також доцільністю позбавлення батьківських прав матері неповнолітньої дитини. 

Розглянули члени комісії і припинення функціонування дитячого будинку сімейного типу Беліцького Сергія Григоровича та Беліцької Лариси Миколаївни на території Покровської міської територіальної громади у зв’язку з його релокацією до більш безпечного регіону України. 
Темі евакуації малолітніх мешканців громади присутні приділили особливу увагу. За словами начальниці служби у справах дітей Оксани Діми, щодня з родинами, які перебувають на обліку в службі, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо важливості евакуації саме дітей. 

«Станом на сьогодні ще 9 багатодітних родин зголосились евакуюватись, дві з яких перебувають у складних життєвих обставинах. Ми намагаємось переконати батьків, що залишатись в громаді небезпечно та, поки є можливість, треба виїжджати, рятувати життя дітей. Не чекати, коли оголосять примусову евакуацію», – зауважила Оксана Діма. 

За словами заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо, питання захисту прав дітей в умовах збройного конфлікту було визначено одним із пріоритетних для Покровської МВА. У громаді налагоджено процес як захисту прав дитини, так і їх укріплення. 

«Врятувати життя дитини – це і є захистити її права. У цій справі дуже важлива співпраця державних та місцевих органів влади, партнерів та самих батьків, які несуть відповідальність за своїх малолітніх дітей. Це дає можливість створювати та впроваджувати важливі ініціативи. Дякую всім за небайдужість та кропітку роботу з захисту неповнолітніх покровчан, особливо, в питаннях евакуації», – зауважила Наталія Іваньо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

30 мешканців Покровської громади отримали матеріальну допомогу з місцевого бюджету

Днями під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету

eye

78

Громада 1

30 серпня 2024 15:00

Допомога від благодійників: гігієнічні набори від БФ «TAPS» отримали родини з дітьми

Днями благодійники провели видачу гігієнічних наборів у старостинському окрузі Покровської ТГ, щоб забезпечити жінок необхідними засобами особистої гігієни.

eye

47

Громада 1

30 серпня 2024 13:05

ГМ «Проліска» надала постраждалим від обстрілу гуманітарну допомогу

Днями гуманітарна місія «Проліска» в черговий раз надала допомогу мешканцям, домогосподарства яких зазнали руйнувань 26 серпня.

eye

45

Громада 1

30 серпня 2024 10:20

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію