• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Герой, який віддав життя заради інших: керівники Покровської МВА вшанували пам'ять Віталія Кінца

eye

263

13.08.2024 10:52

Новини громад

img

Сьогодні минають роковини загибелі начальника 9 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області, полковника служби цивільного захисту Віталія Кінца. 

Рік тому, 13 серпня 2023 року, громада втратила справжнього героя: від отриманих під час обстрілу Покровська травм у Дніпровській лікарні імені Мечникова зупинилось відважне серце рятувальника. 

Більшу частину свого життя Віталій Володимирович присвятив службі в рядах ДСНС. У 2018 очолив 9 державний пожежно-рятувальний загін, що базується у Покровську. До цього часу керував рятувальними загонами в Добропіллі та Краматорську. Був справжнім професіоналом своєї справи, про що свідчать численні державні нагороди.

Пам'ять Віталія Кінца керівники громади вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки, встановленої на будівлі 9 ДПРЗ ДСНС України в Донецькій області. Місці, де він проводив більшу частину свого часу…

«Сьогодні минає рік, як загинула велика людина. Наш друг, товариш, побратим. Він завжди був попереду: на будь-якій надзвичайній ситуації, під час кожного обстрілу. Не зважаючи на те, що він керівник, завжди особисто вів свою команду на ліквідацію наслідків НС та брав в цих рятувальних операціях участь. Ми пишаємось тим, що були дотичні до цієї людини, дружили з ним. Це дійсно велика втрата не лише для Покровської громади та Донеччини, а й для усієї України. Спи спокійно, друже…» – промовив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

За словами начальниці Покровського РУ ГУ ДСНС України у Донецької області Тетяни Наумової, життєвий шлях Віталія Володимировича – це приклад відваги та самовідданості обраній справі:

«Гаслом державної служби з ліквідації надзвичайних ситуацій є «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Так от Віталій Володимирович не лише словом, але й своєю справою довів, що ці слова є і його особистим гаслом. Рік без нього був для нас справжнім викликом, ми дуже сумуємо. Але хлопці на належному рівні далі продовжують його справу. Нам його дуже не вистачає, але він завжди в наших серцях».

Пам’ять про Віталія Кінца завжди житиме в серцях тих, хто його знав і шанував. Його подвиг назавжди залишиться в історії України.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

30 мешканців Покровської громади отримали матеріальну допомогу з місцевого бюджету

Днями під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету

eye

78

Громада 1

30 серпня 2024 15:00

Допомога від благодійників: гігієнічні набори від БФ «TAPS» отримали родини з дітьми

Днями благодійники провели видачу гігієнічних наборів у старостинському окрузі Покровської ТГ, щоб забезпечити жінок необхідними засобами особистої гігієни.

eye

47

Громада 1

30 серпня 2024 13:05

ГМ «Проліска» надала постраждалим від обстрілу гуманітарну допомогу

Днями гуманітарна місія «Проліска» в черговий раз надала допомогу мешканцям, домогосподарства яких зазнали руйнувань 26 серпня.

eye

45

Громада 1

30 серпня 2024 10:20

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію